Severská atmosféra vo výkonnom šate

O novinke sme už písali v minulosti. Teraz po predstavení poznáme niektoré bližšie detaily. Polestar už nie je len dodatok za vyšpičkovanými modelmi Volvo, ale samostatná značka, ktorá zabezpečí exkluzivitu. Minimalistické je aj meno novinky, jednoducho Polestar 1. Pod kapotou bije spaľovacie srdce a tiež elektromotor. Ide o plug-in hybrid so systémovým výkonom 600 koní a krútiakom 1000 Nm. Polestar sa v budúcnosti zameria na rýdze elektromobily, prvá lastovička s pohonom všetkých kolies ponúka benzínový 2,0 l 4-valec prepĺňaný turbodúchadlom a kompresorom. Poháňa predné kolesá. Tie zadné obslúžia 2 elektromotory s výkonom 218 koní, ktoré sú k dispozícii pre 145 km pri nabitých batériách. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Môžu si dovoliť experimentovať

Čo hovoria zástupcovia značky? "Zameriavame sa na elektrickú mobilitu a zrealizujeme ju tým, že máme model, ktorý nie je len dogmatickým elektrickým autom, ale niečím, čo chcete a túžite šoférovať," hovorí Thomas Ingenlath, bývalý šéf dizajnu Volvo, súčasný CEO Polestar. "Ako nová samostatná značka môžeme experimentovať s novými ponukami, službami a dizajnom, ktoré sme nemohli robiť vo Volve. Máme voľnejšiu ruku tvoriť autá, ktoré nekupujete svojej rodine, ale pre seba, lebo ich chcete."

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Novinka však stále odkazuje na materské Volvo, od ktorého sa osamostatnila. Pozrite sa napr. na tvary svetiel, detaily karosérie a na interiér. Ten akoby vypadol z oka bratrancov Volvo. Veľmi podobný nájdete vo Volve S90, XC60, XC90 a ďalších. To, že sedíte v inej spoločnosti, pripomína logo Polestar na volante.

Polestar budú vyrábať v Číne vo veľmi obmedzenej limitovanej sérii. Príde v roku 2019. Polestar 2 bude už výlučne elektromobilom.
 

Zdroj: Polestar press, DriveMag