ŠPZka ležala vedľa zbraní Hamasu, vzbudilo to otázniky

Pôvodný majiteľ, leasingovka Business Lease poskytla nasledujúce vyjadrenie: "Predmetné vozidlo sme predali 27. októbra 2021 slovenskej s.r.o. Vozidlo zostalo na pôvodnom evidenčnom čísle. Od celého prípadu sa striktne dištancujeme. V prípade potreby sme pripravení poskytnúť informácie príslušným vyšetrovacím orgánom."

Tu sa však zdroj verejne dostupných informácií dostáva do slepej uličky a nie je isté, čo sa s autom ďalej dialo. Isté je, že išlo o úžitkové vozidlo Peugeot Patner prihlásené prvýkrát v roku 2018. Najazdiť stihlo najmenej 190 tisíc kilometrov. Odhlasené bolo v roku 2021.

"Policajný zbor podozrenia z protiprávnej činnosti preveruje a zistenia vyhodnocuje. Bližšie informácie o druhu a povahe opatrení však nie je možné zverejniť," odkázalo Prezídium policajného zboru vo vyjadrení pre Noviny.sk. Celá záležitosť s košickou ŠPZ zaujala aj Slovenskú informačnú službu, ktorá však takisto nechcela poskytnúť bližšie informácie ohľadom krokov, ktoré podniká.

Stále tak nepoznáme odpoveď na otázku: Ako (a či vôbec) sa týka Slovenska Hamas ako teroristická organizácia? Jedna z neoverených špekulácií smeruje k tomu, že slovenská ŠPZ je cenná z pohľadu toho, že ako krajina patríme do Schengenského priestoru.

Zdroj: Noviny.sk, foto: Izrael - Twitter