Abarth 500

Malý, talianský, mrštný a pre mnohých vyslovene pekný. Taký je Abarth postavený na základoch malého Fiatu 500. Do 10 tisíc eur obvykle nájdete štandardné verzie, ale niekedy sa za túto čiastku objaví aj výkonnejšia 595. Preplňovaný 1,4-litrový štvorvalec s manuálnou prevodovkou a výfukom Akrapovič vám vždy vyčarí úsmev na tvári. Pritom by to ani nemusela byť finančná samovražda.

Alfa Romeo Brera

Prečo Brera? Má neskutočne nádherný dizajn a do 10 tisíc sa dá kúpiť aj s 3,2-litrovým atmosférickým šesťvalcom. Pravdepodobne vás bude štvať ťažkopádnou prednou časťou a nedotáčavým charakterom, ale je to Alfa, dokonalá by vás jednoducho nebavila.

Lancia Thema

Posledná generácia bola len prezlečeným Chryslerom 300C, tá nás ale nezaujíma. A oželieť budeme musieť tiež bájnu 8.32, na ktorú vám už 10 tisíc eur stačiť nebude, ani keby ste na nejakú narazili v žalostnom stave. Za uvedenú čiastku ale môžete mať pekný šesťvalec s objemom 2,8 alebo 3,0 litra. V porovnaní s modelom 8.32 bude o niečo lacnejšia na servis a stále to bude netradičné a dizajnovo zaujímavé auto.

Maserati Quattroporte

Do 10 tisíc eur dnes zoženiete autá štvrtej, ale aj nejaké menej dokonalé kusy piatej generácie. Práve preto by sme sa možno poobzerali radšej po staršom vozidle so slušnou servisnou históriou. Za tieto peniaze ale počítajte skôr s menším dvojlitrovým šesťvalcom, 3.2 V8 asi nezoženiete ani v pojazdnom stave.

Fiat Barchetta

Talianska „lodička“ (čo je doslovný preklad mena) sa mnohým nepáči, to ale nemusí byť váš prípad, a preto je aj v našom výbere. Výhodou tohto auta je, že ide o originálny kabriolet, ktorý môžete mať v super stave aj hlboko pod 10 tisíc eur. Navyše ich už veľa nejazdí, takže máte skoro istotu, že široko ďaleko nikto podobné auto nemá.

zdroj: Hotcars