Pre Opel je nová generácia Corsy veľmi dôležitým modelom. Od roku 1982 už predali cez 13,6 milióna automobilov, medzi spaľovacími motormi bude teraz elektrická Corsa úplnou novinkou.

Poháňať ju bude elektromotor s maximálnym výkonom 100 kW (136 k) a krútiacim momentom na hodnote 260 Nm. Corsa-e zrýchli z 0 na 50 km/h za 2,8 sekundy a na 100 km/h za 8,1 sekundy. Prvý údaj je pre mestské jazdenie viac ako dostačujúci, elektromotor bude na križovatkách „dávať na frak“ omnoho väčším, drahším a výkonnejším autám.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Záruka na akumulátor 8 rokov

Reálny dojazd je podľa cyklu WLTP do 330 km, čo je na jazdenie po meste a blízkom okolí absolútne dostačujúce. S rýchlonabíjačkou dokážete novú elektrickú Corsu nabiť na 80 percent kapacity za pol hodinu. Kapacita je pritom 50 kWh. Ešte dodám, že Opel poskytne na akumulátor záruku 8 rokov.

Spolu s novou Corsou prídu do ponuky aj napríklad IntelliLux LED svetlomety, teda maticové LED svetlá s tienením diaľkového režimu, čo bude v tejto triede určite unikátom. Cena v Nemecku štartuje na necelých 30-tisíc eur.

Zdroj foto: Opel