17. novembra bola v Trebaticiach skutočná kosa

17. novembra bola v Trebaticiach skutočná kosa

Obľúbené Trebatice



Stalo sa dobrým zvykom, že slalomárska sezóna začína i končí v kartingovom areáli v Trebaticiach, iba na skok od Piešťan. Kompaktnosť areálu, dobrý výhľad na celú trať a v neposlednom rade vykurovaný bufet predurčujú Trebatický areál pre tieto „zimné“ podujatia. V predregistrácii sa prihlásilo 110 pretekárov + deviati náhradníci, reálne sa na rannú registráciu a na štartovú čiaru dostavilo 101 jazdcov. Vzhľadom na nevľúdnosť počasia je to skvelý počet jazdcov.

Pri teplote -6 stupňov je takáto činnosť mimoriadne riziková...

Pri teplote -6 stupňov je takáto činnosť mimoriadne riziková...


-6,5°C hovorí za všetko...


V polovici novembra sa dá očakávať čokoľvek, vrátane snehových závejov, ale predpoveď tentokrát neznela nijak drasticky. Napriek tomu ráno o pol siedmej teplomery ukazovali hodnotu -6,5°C. Všade vôkol námraza, zamrznuté okná na stanovišti moderátora a všadeprítomná hmla sľubovali naozaj nevšedné slalomové zážitky. Našťastie, všetkým zúčastneným bolo jasné, že za týchto podmienok pôjde hlavne o zábavu a odreagovanie sa, nie o traťové rekordy.

Priľnavosť trate sa blížila k nule. Preto boli na pretekoch po celý čas pripravení zasiahnuť profi odťahovkári

Priľnavosť trate sa blížila k nule. Preto boli na pretekoch po celý čas pripravení zasiahnuť profi odťahovkári


Nulová priľnavosť, mráz a hmla


Registrácia vo vykúrenom bufete prebehla bez zdržania, a tak sa o 9.15 zišli jazdci na rozprave. Už počas nej sa zdvihla hmla a trochu sa rozjasnilo, čo bolo dobrým znamením. Teplota sa postupom času vyšplhala na -1,5°C, no priľnavosť podchladeného asfaltu zostávala nulová. Prvý jazdec odštartoval tesne po 9:30, čiže presne podľa harmonogramu. Jeho dodržiavanie bolo v tomto prípade veľmi dôležité, keďže pri 101 jazdcoch by každé zbytočné zdržanie mohlo spôsobiť, že kvôli tme by sa nedali preteky dojazdiť. Pohľad do depa bol neobyčajne zaujímavý, keďže mnohí tradiční jazdci priviezli netradičnú techniku. Pretekárske špeciály už v mnohých prípadoch oddychujú v dielňach a na rad prišli najrôznejšie „zimné špeciály“. Ako to teda vyzeralo v jednotlivých triedach?