Bez zdviháka moc servisných úkonov neurobíte

Ak je to aj váš prípad, prvé, čo budete potrebovať, je odhodlanie. To potrebuje každý, kto chce začať budovať vlastný biznis. Ak ho máte a už aktívne pracujete na tom, aby ste si vlastný servis otvorili, určite máte zoznam vecí, ktoré budete potrebovať. Nechýba vám v ňom niečo z tohto?

Za základné vybavenie každého autoservisu môžeme považovať zdvihák. Bez toho, aby ste sa dostali pod auto, totižto moc vecí neopravíte. Nehovoriac o tom, že ho využijete aj pri takom bežnom úkone, akým je výmena kolies a pri iných činnostiach, pri ktorých bude potrebné auto „vyzuť“, napríklad pri výmene brzdových kotúčov.

Pri výbere ideálneho zdviháka myslite aj na to aké vozidlá budete opravovať. Len obyčajné osobné, prípadne niečo väčšie, či napríklad chcete vyhovieť aj zákazníkom, ktorí budú chcieť prezuť nové pneumatiky 12-16,5 na ich nakladači?

Potrebujete náradie a zariadenia na všetky služby, ktoré chcete poskytovať

Samozrejmosťou je rôzne náradie. Pri oprave áut toho využijete naozaj veľa. Medzi základné náradie každého servisu patrí gola sada, rôzne kľúče, rázové uťahováky, či špeciálne sady náradia na konkrétne úkony, napríklad univerzálna sada pre brzdové strmene.

Už sme spomínali prezúvanie pneumatík. Okrem spomínaného zdviháka na to budete potrebovať aj kompresor, vzduchové hadice, rôzne koncovky na pneumatiky, merač tlaku pneumatík a vyzúvačku a vyvažovačku kolies.

Aj v autoservise je dôležitá čistota

Samozrejme, spomínané veci nie sú všetko, kompletný zoznam by bol oveľa dlhší. Na záver však spomenieme ešte niečo, čo by v každom autoservise malo byť, aj keď to nemôžeme považovať za vec.

Je to poriadok a čistota. Nielen kvôli tomu, aby sa zákazník po návšteve vášho servisu nesťažoval, že ste mu síce auto opravili, ale tak špinavý interiér a gumené rohože do auta v živote nemal. Čistota a starostlivosť je dôležitá aj pre vybavenie vášho autoservisu, aby vydržalo čo najdlhšie bez nutnosti ho vymieňať.

Zdroj obrázka/autor: Artit Wongpradu / Shutterstock.com