1. vyhrievací poťah na sedadlo

Sťažuje sa vám, že je mu vždy ráno zima v aute? Prípadne s ním mrznete počas cesty do práce aj vy a nemá vyhrievané sedadlá? Skúste zvážiť vyhrievací poťah na sedadlo. Môžete ho použiť na ľubovoľnom mieste, teda ak dĺžka kábla dovolí a hreje do minúty. Pár verzií sme otestovali a v odkaze nižšie poradíme, ktorú vybrať.

2. LED legálne autožiarovky

Máte staršie auto s halogénovými žiarovkami a chceli by ste niečo modernejšie? Svietia vám svetlá pocitovo slabšie a odrazová plocha či krycie plexisklo sú bez poškodení? Môžete vyskúšať LED legálne autožiarovky, ktoré sú na výber pre päticu H4 alebo H7. Ide o skutočne prvé legálne diódové zdroje svetla, ktoré môžete použiť vo svojom vozidle a pritom neporušovať zákon. Oficiálne s nimi prejdete cez TK, ak ich namontujete podľa návodu a nalepíte aj správne nálepky z balenia. Treba si len skontrolovať, či daný model vozidla bol schválený pre konkrétne LED a následnú výmenu vo väčšine prípadov zvládnete aj doma. Pozrite si naše porovnanie s halogénovým zdrojom svetla a ak sa preň rozhodnete, nezabudnite pri zaťažení vozidla na manuálny sklon svetla, LED totiž oslňuje o dosť viac.

3. sada dielenského náradia

Máte doma kutila alebo niekoho, kto stále stráca kombinačky, kľúče či orechy z gola sady? Sám už ani nevie, kde je tá povestná „desiatka“ práve vtedy, keď ju potrebuje? V praktickej sade dielenského náradia bude mať všetko po ruke, v hliníkovom kufríku sa mu nič nestratí. Ideálne do garáže, ale aj do domácnosti, s touto sadou dokážete zmontovať alebo rozobrať skoro všetko doma či v garáži.

4. balík autokozmetiky

Ak máte vedľa seba niekoho, kto vám pri nastupovaní vždy povie, aby ste si oklepali nohy od snehu alebo sa neopierali o lak karosérie, mohol by ho potešiť darčekový balík autokozmetiky. Obsahuje interiérový sprej, ochranu plastov a gúm, čistič diskov, tekuté stierače a leštidlo s voskom. Nemusíte mať doma pedantného detailistu, pekné a čisté auto zvonka či zvnútra je jednoducho vizitkou poriadkumilovného človeka. S takýmto balíkom to motoristovi uľahčíte a všetko potrebné bude mať vždy po ruke. Pod vianočným stromčekom sa takáto sada určite nestratí.

5. Power banka s kompresorom na dofukovanie pneumatík

Či už máte permanentne vybitý telefón alebo potrebujete dofúkať pneumatiky, tak na to sa určite hodí power banka s kompresorom. Poslúži vám tiež ako zdroj svetla a pri fúkaní zvládne maximálny tlak do 8,3 baru (pomocou LCD displeja veľmi presne dávkovateľný). V balení nechýbajú ani rôzne adaptéry, takže okrem pneumatík nafúkate tiež lopty, matrace alebo člny. Vďaka kompaktným rozmerom ho môžete nosiť dokonca v bunde, v zime je vďaka vstavanej 6000mAh batérii vhodný aj ako power banka pre telefóny, fotoaparáty či kamery. A hodí sa tiež pre cyklistu alebo motorkára.