Piate kolo IIKC vyhral rakúsky tím B&B b.p. SRT. Ich najväčší súperi Young and Wild nemali práve najlepší deň, nedarilo sa im už v kvalifikácii a štartovali až zo 7. miesta.

Poďme pekne od začiatku. O víťazstvá v tomto ročníku bojujú hlavne dva tímy, Young and Wild v zložení Simon Suchovský, Andreas Novák a Zdeněk Ošťádal, proti ktorým s vysokým nasadením jazdia skúsení Rakúšania B&B b.p. SRT, teda Hanes Neuhauser, Christoph Stasek a Mario Novak. Doteraz však Rakúšania ťahali za kratší koniec, no v 5. kole IIKC sa to obrátilo. Tímu Young and Wild nevyšla kvalifikácia a tak štartovali až zo 7. miesta. Naproti tomu B&B b.p. SRT nenechali nič na náhodu a kvalifikáciu vyhrali. Z druhého miesta štartoval tím GRT v zložení Roman Schneider, Mike Krasňanský a Filip Baláž, bola to ich najlepšia kvalifikácia v tohtoročnom IIKC. Tretie miesto na štarte vybojovali HRCI Racing, Herwig Heckl, Markus Fragner a Manuel Tenschert.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Štart ako z veľkej knihy ukázal Mario Novak (B&B b.p. SRT), ktorý začal hneď súperom unikať a budovať si náskok. Dopredu sa tlačili aj Tomáš Bizub z tímu Go Baby Go, ktorý štartoval z 5. priečky. Bizub už v druhom kole vybojoval jedno miesto a tím Road Runner poslal za seba. Po niekoľkých kolách sa Tomáš dotiahol na Markusa Fragnera z HRCI Racing, s ktorým si po ďalších pár kolách poradil a dostal tak Go Baby Go na 3. miesto. Ako prvý využil Joker Lap tím Road Runner, ktorý sa tým pádom dostal na priebežné 1. miesto, no Hanes Neuhauser si po chvíli zobral 1. priečku späť.

5. kolo IIKC malo trpkú príchuť pre tím Young and Wild

Aj takto sa dá vystúpiť z motokáry

Prvé boxy hrali v prospech Young and Wild, ktorí využili striedanie jazdcov a dostali sa na 5. miesto, ich cieľom bolo prepracovať sa čo najvyššie a minimalizovať stratu na B&B b.p. SRT. Ako druhý za Young and Wild sadol do motokáry Andreas Novák, ktorý sa začal tlačiť dopredu. Dotiahol sa na tretieho Radovana Mihálka z High Octane. V 57. kole sa ho pokúsil predbehnúť, no do manévru sa nešťastne zapojil aj Nino Müllner z tímu Road Runner a Andreasa otočil. Young and Wild sa po incidente prepadli na 6. miesto a opäť museli doťahovať stratu. Po druhých boxoch stále viedli B&B b.p. SRT pred Go Baby Go a na tretie miesto sa prepracovali Young and Wild.

5. kolo IIKC malo trpkú príchuť pre tím Young and Wild

Filip Baláž (GRT) v boxoch

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Poradie na prvých troch miestach neovplyvnilo ani dotankovanie a výmena motokár v strede pretekov. V 143. Kole Mario Novak z B&B b.p. SRT predbiehal o okolo Richarda Gondu z tímu VIP, to chceli využiť aj Simon Suchovský z Young and Wild a Michaela Dorčíková z Axel Racing Team. V kolízii zostali stáť všetci traja Gonda, Suchovský aj Dorčíková. Axel Racing Team dostal za incident penalizáciu Stop and Go. Young and Wild sa prepadli na 5. miesto, prebehli ich GRT a Road Runner.

Young and Wild si vypili pohár trpkosti až do dna, v pretekoch sa dostali do dvoch kolízii a museli sa prepracovať dopredu. Nakoniec to ale dotiahli na pódiové umiestnenie.

Young and Wild opäť začali stíhaciu jazdu a prepracovali sa na 4. miesto. V poslednom možnom momente sa pokúsil využiť Joker Lap Filip Baláž z GRT, ktorý sa takto chcel dostať pred Braňa Bizuba z Go Baby Go. Lenže skrátením prešiel veľmi nešťastne a do Bizuba nebezpečne narazil. Síce sa tak GRT dostali na druhé miesto, no za tento incident dostali penalizáciu a v konečnom poradí sa prepadli až na 4. miesto. Preteky suverénne vyhrali B&B b.p. SRT (Mario Novak, Christoph Stasek, Hanes Neuhauser), druhé miesto obsadili Go Baby Go (Tomáš Bizub, Tomáš Polerecký, Braňo Bizub) a po veľkej smole to na tretie miesto dotiahli Young and Wild (Simon Suchovský, Andreas Novák, Zdeněk Ošťádal).

5. kolo IIKC malo trpkú príchuť pre tím Young and Wild

1. miesto B&B b.p. SRT, 2. miesto Go Baby Go, 3. miesto Young and Wild

5. kolo IIKC týmto výsledkom pripravilo dramatické vyvrcholenie seriálu, ktoré sa pôjde 1. apríla 2017 v Kart1 Arene. Young and Wild síce vedú pred B&B b.p. SRT o jeden bod, ale aby vyhrali, musia skončiť pred rakúskym tímom. Ak sa im to nepodarí, víťazmi sa stanú Rakúšania. Vo finále zo seba tímy vydajú maximum, aby IIKC vyhrali. Preteky opäť budete môcť sledovať na YouTube live streame aj s komentárom Ján Žgravčáka. Nenechajte si finále ujsť, bodový rozdiel medzi prvými dvoma tímami sľubuje vzrušujúce preteky.

Foto: Starline