Vyťahovať pôvodné blatníky môžete rôznymi spôsobmi. Ukážeme si tri najbežnejšie...

Nebudeme sa baviť o preváraní lemov alebo o nadstavcoch z rôznych materiálov alebo kópiách blatníkov. Najbežnejšia a najjednoduchšia cesta je vyťahovanie lemov. Spôsobov, ako na to, je množstvo. Dnes si predstavíme 3 najčastejšie, pri ktorých nemusí dôjsť k poškodeniu laku. Ale len za predpokladu že to robíte opatrne. Keď budete blatníky vyťahovať, poriadne očistite špinu a blato z vnútornej strany. Nečistoty môžu narobiť neplechu. 

Vyťahovačka blatníkov

Môžem povedať, že táto metóda vyťahovania je najodbornejšia. Používate na to určený nástroj – vyťahovaču (valcovačku) a pomaly falc valcujete do žiadaného stavu. Nevyzerá to náročne, hlavne postupujte pomaly, aby ste zbytočne nepoškodili lak... Pri požičiavaní, alebo pri kupovaní valcovačky sa uistite, že ju bez problémov upevníte na náboj. Osobne by som pri valcovaní falcov volil túto možnosť.

Vyťahovanie baseballovou palicou 

Mať baseballku v aute je praktická vec. Okrem podkladania unavených vzpier kufra s ňou môžete v prípade potreby rozbiť niekomu ciferník (ak si to zaslúži :P). Baseballka môže poslúžiť aj na vyťahovanie blatníkov. Nie je to také presné a precízne, ako s vyťahovačkou, ale výsledok nie je vôbec zlý. Princíp je obyčajná páka.

Vyťahovanie zväzkom novín/telefónnym zoznamom 
Keď som túto metódu pred rokmi videl prvýkrát, neskutočne som sa smial. Nikdy by mi nenapadlo, že zlaté stránky môžu mať aj v dnešnej dobe praktické využitie. Okrem zabíjania rôznych malých škodcov a hmyzu krásne poslúžia aj na tento účel. Okrem telefónneho zoznamu môžete použiť aj zväzky časopisov a novín. Kreativite sa medze nekladú.

Bonus: Keď sa nezmestia kolesá do blatníka, toto je tá správna cesta.... :D

Posledná, bonusová možnosť je iná. Ak vadí pneumatika, jednoducho ju obrúste s karbobrúskou. Vytváranie dezénu flexou som videl pred rokmi na vlastné oči. Rovnako som videl zbrusovanie hodnôt rozmerov pneumatík. Oba nápady sú viac ako šialené. Toto by žiadnemu zdravému autičkárovi v živote nenapadlo. Presvedčte sa sami...

AKO BY STE VYŤAHOVALI BLATNÍKY?
  • Vyťahovačkou/valcovačkou ( 80% )

     

  • Baseballovou pálkou ( 5% )

     

  • Telefónnym zoznamom ( 7% )

     

  • Inak ( 8% )

     

Odpovedalo 85 ľudí