Keďže modely X1 a X2 majú takmer rovnakú dĺžku, sú si takpovediac vlastnou konkurenciou v jednom segmente. Novinka by mala zapadnúť do ešte menšej kategórie, niekde do veľkosti áut s dĺžkou do 4,2 metra.

A aká je tam konkurencia? No bude to Audi Q2, chystané malé SAV od Volva pod modelom XC40 alebo aj neprémiové autá ako Nissan Juke alebo DS3 Crossback. A keďže názov X0 by asi nebol najvhodnejší, dostala novinka pomenovanie Urban X.

Revolúcia v označení

Ak by skutočne vznikol podobne zameraný model s takýmto názvom, bola by to skutočná revolúcia. BMW doposiaľ využívalo na označenie áut čísla, samotné slovo v názve zatiaľ nebolo, ak nerátame licenčnú Isettu.

Samozrejmosťou bude pohon predných kolies, snáď sa dočkáme aj verzie s pohonom všetkých kolies a nielen vyvýšeného hatchbacku bez možnosti voľby 4x4. Čo sa týka motorov, základom budú trojvalce a elektrifikované verzie. Či sa podobný model skutočne dostane na trh, to ukáže čas. Avšak smerom hore nad X7 už asi ani nemá zmysel ísť, tak prečo nie pod model X1? Bude to správny krok? Nechajme sa prekvapiť.

Zdroj: autoexpress.co.uk