730 k a vyše 1200 kg prítlaku

O novom supercare však toho veľa nepovedali, no už aj podľa základných informácií to bude niečo výnimočné. BT62 bude mať suchú hmotnosť len 972 kg a o pohon sa postará atmosférický 5,4-litrový V8 s výkonom 730 k. Zrýchlenie ani topspeed zatiaľ Brabham nezverejnil, ale hovoria, že supercar dokáže jazdiť šialené časy na okruhu a navrhli ho tak, aby od jazdcov vyžadoval veľa, ale dokázal odmeniť tých, ktorí sa na túto výzvu odhodlajú.

Pri tvorbe aero balíka sa inšpirovali pretekárskymi špeciálmi. Brabham uvádza, že BT62 dokáže generovať viac ako 1200 kg prítlaku. V spojení s nízkou hmotnosťou to sľubuje extrémne rýchle prejazdy zákrut. Aj brzdy budú šialené, odvodili ich od tých, ktoré sa používajú v F1, takže karbónové kotúče i platničky a na každom kolese 6-piestikový strmeň.

O vizuále toho, žiaľ, veľa nevieme, Brabham zverejnil jeden obrázok, kde je vidieť akurát veľké karbónové krídlo, svetlá tvaru T a nápis Brabham medzi nimi. Potom len pár krátkych videí s prejazdom po cieľovej rovinke a zvukom motora. Našťastie už nebudeme musieť dlho čakať na odhalenie nového supercaru, Brabham BT62 oficiálne predstavia 2. mája 2018.

zdroj: carscoops.com

foto: Brabham

video: Brabham Automotive