Som zvedavý, ako sa tvorcovia popasovali s osadením tematiky do stredoeurópskych pomerov. Téma ich môže vyniesť do sveta, ale aj zhodiť pod čiernu zem. 

Popravde neviem, čo od tohto filmárskeho počinu čakať. Poľská filmová tvorba je na tom približne rovnako ako tá naša. V podstate ide o prvý väčší akčne motivovaný film od severných susedov. Akcia, kriminálny podmaz a ilegálne preteky sú rozmery skôr svetovej úrovne, ako tej našej, regionálnej. O réžiu sa postaral Michał Otłowski. Do kín príde už o mesiac, 18. januára 2019.

O čo vo filme pôjde? Hlavný hrdina, Kubo, sa snaží zarobiť prachy na operáciu pre svoju sestru Lenu v zahraničí. Skúša to prostredníctvom nelegálnych pretekov, keďže autá sú jeho vášeň. Začne sa mu dariť, kde si ho všimne gangster Max. Postupne ide vyššie, až sa dostane do najvyššej ligy, pre ktorú je charakteristické kriminálne prostredie. Hlavnou cenou pre víťaza najvyššej ilegálnej súťaže je titul „Diablo“ a tučná suma peňazí. Samozrejme, nesmie chýbať záplatka s krásnou ženou - Evou. Viac sa už dozviete vo filme.

Každopádne nečakám, že to bude spracované na svetovej úrovni, no rád si to pozriem. Som celkom zvedavý, kam sa Poliaci v oblasti posunuli. Možno budem sklamaný, možno príjemne prekvapený... Na záver dodám, že na trailer už existuje aj zopár paródií z domácej tvorby. :)

Zdroj: Diablofilm.pl