Čo oblasť s komplikovanou dopravou, to iniciatíva, občianske združenie,..., ktoré musia za zlepšenie situácia bojovať. Je to hotová hanba pre zodpovedných!

Vodičom pohybujúcim sa v oblasti stredného Slovenska chýba severojužné a východozápadné prepojenie v podobe modernej infraštruktúry. Iniciatíva stredné Slovensko vznikla v máji 2017. Chcú dosiahnuť dobudovanie prepojenia diaľnice D1 úsek Turany – Hubová a Hubová – Ivachnová, tiež rýchlostnej cesty R3 Trstená – Dolný Kubín, R1 Ružomberok – Banská Bystrica a súvisiace spojenie I/71Lučenec – Fiľakovo – Salgótarján.

Keďže sľúbené termíny a vlastne už harmonogram potrebných úkonov nevyhnutných na realizáciu jednotlivých úsekov zo strany NDS permanentne meškajú, rok po vzniku v máji 2018 iniciatíva adresovala žiadosť aj premiérovi Petrovi Pellegrinimu. 

Myslíte si, že za 8 mesiacov sa niečo zásadne pohlo vpred? Primátori miest zapojení do Iniciatívy stredné Slovensko na prvom tohtoročnom zasadnutí výkonného výboru 1. februára v Banskej Bystrici vyjadrili nespokojnosť s nečinnosťou Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS).

Výkonný výbor Iniciatívy stredné Slovensko plánuje napísať list Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). „Žiaľ, ako veľakrát predtým, zostalo len pri sľuboch. Naďalej dochádza k posúvaniu termínov, nerealizujú sa procesné úkony či verejné obstarávania,“ konštatuje správa zo stretnutia iniciatívy.

"Nie sme spokojní a nekonaním NDS sme znepokojení. Čas plynie a vážna situácia v oblasti dopravy, ktorú chceme riešiť, stagnuje. Nejde len o konkrétne mestá, držíme spolu a chceme dosiahnuť celoplošné riešenie. Výkonný výbor Iniciatívy stredné Slovensko sa preto dohodol na ďalšom postupe. V našom úsilí nepoľavíme," zdôraznil primátor Banskej Bystrice a predseda iniciatívy Ján Nosko.