Na istotu

Po včerajších pretekoch sa držal slovenský pretekár na 2. mieste so ziskom 18 bodov. Dnes však pred ním na štarte stáli dve silné Audi, ktorým evidentne trať a nastavenie BoP vyhovovali, keďže boli o 70 kg ľahšie, ako Maťov Hyundai i30 N TCR. Ak by chcel Maťo uvažovať o druhej, či prvej priečke v celkovom hodnotení, musel by dnešné preteky vyhrať, alebo jeden z jazdcov pred ním by preteky nemohol dokončiť.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Maťo vedel že potrebuje hlavne auto bezpečne doviezť do cieľa, a skončiť do 5. miesta, aby bezpečne obsadil 3. miesto v konečnom súčte bodov a toho sa aj držal, nemalo žiadny zmysel bojovať s pred ním jazdiacim Coronellom, nakoľko by šiel len do zbytočného rizika. Svoju úlohu splnil na 100 % a cieľovú pásku preťal na 5. mieste. Diváci na historicky prvom výnimočnom podujatí FIA Motorsport Games 2019 Rome videli pódium zložené z ruského, belgického a slovenského pretekára.

„Je to výborný výsledok. Audiny tu doslova lietali, preto som rád, že som skončil ako najlepšie umiestnený nielen Hyundai, ale auto akejkoľvek inej značky. Boli to ťažké preteky, s trochou dažďa a vlhkou traťou,“ povedal po pretekoch Maťo a dodáva: „Veľmi ďakujem tímu za výbornú prípravu a maximálnu profesionalitu počas celého podujatia a mojim partnerom a rodine, že som tu mohol byť a som šťastný, že som na tomto evente mohol hájiť slovenské farby.“