Ak by sme mali definovať pojem nešťastná sezóna, kľudne by sme mohli opísať priebeh doterajšieho tohtoročného Maťovho pôsobenia v TCR Europe. Smola sa mu skrátka lepila na päty a po viacerých kolíziách nevidel cieľ až v štyroch z úvodných piatich pretekov. Toto „prekliate“ sa mu však podarilo zlomiť v druhých pretekoch súťažného víkendu v Spa. 

Maťo si v Belgicku veril. Ide totiž o jeho obľúbený okruh a už tréningy naznačovali, že slovenský pilot má slušnú rýchlosť. Tú potvrdil aj v kvalifikácii, v ktorej sa umiestnil na peknom 8. mieste, čo mu zaručovalo štart z tretej priečky v druhých pretekoch, kde sa obracia poradie prvej desiatky. Preteky číslo jedna sa v každom prípade niesli v rovnakom duchu ako prechádzajúce víkendy. Hneď po štarte sa Maťo dostal do poriadneho sendviča, pri ktorom bola poškodená jeho Elantra a po pár kolách musel odstúpiť. 

Druhé miesto v druhých pretekoch

Všetka snaha tímu aj Maťa tak smerovala na nedeľu. Sľubná štartovacia pozícia niesla so sebou veľké očakávania. A Homola ich dokázal naplniť. Perfektným štartom sa dostal na druhé miesto pred Toma Coronela a svoju pozíciu si až do konca pretekov dokázal udržať. Prvýkrát v sezóne sa tak postavil na pódium a so šampanským v ruke oslavoval skvelý výsledok. Spokojný mohol byť aj celý tím Hyundai Janík Motorsport, nakoľko Maťov tímový kolega Jáchym Galáš dané preteky dokonca vyhral a obaja jazdci tak pozbierali dôležité body. 

Bolo to perfektné, skrátka všetko do seba zapadlo a ešte sa mi podarilo aj dobre odštartovať. Nedali sme nikomu šancu, mali sme veľmi rýchle tempo a situáciu sme si krásne kontrolovali až do konca pretekov. Som veľmi šťastný, po toľkých nedokončených pretekoch som to nielen ja, ale aj celý tím neskutočne potreboval. Spa už bude asi naveky jeden z mojich najobľúbenejších okruhov,“ povedal po pretekoch Maťo Homola.

Ďalšie kolo čaká slovenského reprezentanta už 1. až 3. júla. TCR Europe zavíta na nemecký okruh Norisring. Cieľom bude celkom jednoznačne pokračovať v nastolenom tempe a nadviazať na nedeľný výkon zo Spa.