Kart One Arena je továrňou na talenty

Stelka začala svoju motokárovú púť rovnako ako takmer každý úspešný jazdec halových motokár, v Kart One Arene. Zúčastňuje sa množstva pretekov a iba málokedy skončí mimo stupienka víťazov. Doma neostala a do rovnocenných súbojov sa pustila aj v Maďarsku, kde taktiež zbiera úspechy. Stelka jazdecky vyzrela a bol čas na ozajstnú skúšku ohňom. Indoor European Kart Challenge 2018 v Holandsku. Hneď na začiatku sa však ukázala temná stránka motoršportu. Peniaze, ktoré točia svetom a aj keď si vraj za ne šťastie nekúpite, potrebujete ich k úspechu. Stelke sa tento sen rozhodlo pomôcť splniť niekoľko dobrých ľudí. Spoločne zozbierali krásnych 626 €.

Už bolo všetko iba na Stelke a jej talente. V tréningoch sa stále zlepšovala a na konci pri jej mene svietil čas 42,90. V sľubnom začiatku pokračovala aj v rozjazdách. V prvej rozjazde nemala moc šancu, keďže z 8 pretekárov malo 6 domácu výhodu. Napriek tomu Stelka obsadila v kvalifikácii skvelé 5. miesto, ale v pretekoch sa prepadla na výsledné 7. miesto. Druhá rozjazda priniesla smolu v podobe technickej poruchy na motokáre. Posúvajúca sedačka zabránila Stelke lepšiemu umiestneniu, ako poslednej 7. priečke.

Stela Khürová medzi tými najlepšími

V tretej jazde však konečne všetko vyšlo. Stela preťala cieľovú čiaru na skvelom 3. mieste a získala bronzovú medailu. To ju posunulo až do veľkého finále. Tam sa  v jednokolovej kvalifikácii umiestnila na 11. mieste a nakoniec na ňom aj dokončila preteky. „Bolo to veľmi náročné.“ povedala po skončení Majstrovstiev Európy Stelka Khürová. „Som veľmi šťastná, že som sa mohla tejto výnimočnej akcie zúčastniť. Jazdci boli silní súperi a ja som bola medzi nimi. Boli to top jazdci. Ďakujem z celého srdca všetkým, ktorí ma podporovali a pomohli mi, aby som tu mohla byť.“

Ďakujeme aj my Stelka za super reprezentáciu slovenského motoršportu a želáme ti množstvo ďalších úspechov!