Jedinečné spojenie týchto dvoch seriálov sme u nás zažili už v lete 2018. Tento rok sa tu svetové cestovné automobily delili o trať s vytrvalostným svetovým šampionátom motocyklov FIM EWC. Promotér WTCR - Eurosport Events nedávno potvrdil opätovné spojenie s ťahačmi na dvoch podujatiach budúci rok: po Hungaroringu (24.-26.4.2020) príde na rad SLOVAKIA RING, a to 5. až 7. júna.

Eurosport Events a ETRA - promotér ETRC, tak chcú pritiahnuť na okruhy čo najviac divákov, pre ktorých bude nachystané množstvo aktivít na trati aj mimo nej. François Ribeiro, riaditeľ Eurosport Events: "Aj keď oficiálny kalendár pre rok 2020 stále podlieha potrebným schvaľovacím procesom, radi vítame spoluprácu medzi Eurosport Events a ETRA, vďaka čomu ponúkneme dva skvelé víkendy s dvomi nesmierne obľúbenými disciplínami na skvelých okruhoch, ktoré sú v blízkosti hlavných miest."

Spoločné podujatie v júli 2018 ponúklo hneď niekoľko zaujímavých spoločných aktivít. Napríklad "taxi" jazdy pilotov WTCR na pretekárskych ťahačoch, spoločnú tlačovú konferenciu v Bratislave, či niekoľko zaujímavých fotení. Samozrejme, návštevníci si mohli okrem vzrušujúcej akcie na trati vychutnať oba šampionáty zblízka aj v zákulisí. Oficiálny kalendár 2020 bude predstavený už čoskoro.

Ing. Pavel Čulík ako generálny riaditeľ okruhu SLOVAKIA RING dodáva: "Sme nesmierne radi, že okruh SLOVAKIA RING bude budúci rok opäť dejiskom historického spojenia dvoch výnimočných motoristických seriálov. WTCR aj ETRC naše publikum dôverne pozná a práve náš okruh dal obom seriálom spoločný víkend už v sezóne 2018. To položilo základy pre ďalšiu spoluprácu medzi promotérmi seriálov a nami. Kontrast výnimočných ťahačov a ich pilotov a cestovných vozidiel so svetovou jazdeckou špičkou prinesú divákom určite skvelé zážitky."