Generálny riaditeľ automobilky Audi, Markus Duesmann, prekvapuje. Na výročnej konferencii o hospodárení značky Audi a celého koncernu Volkswagen naznačil cestu budúceho možného vývoja modelovej ponuky Audi. Ako prezradil, Audi pripravuje krok, ktorý by od štyroch kruhov čakal asi len málokto. Pripravuje sa totiž na vstup do dobrodružného segmentu.

Pickup? A prečo nie?

„Zatiaľ nemôžem nič sľúbiť, no skúmame túto možnosť,“ povedal Duesmann na adresu prípravy nového pickupu s logom Audi. Vedenie Audi nechce byť pochopiteľne konkrétne a hovorí len v náznakoch, isté však je, že pripravuje niečo s „dobrodružnejším“ nádychom. Okamžite sa vynorili špekulácie, či by Audi nemohlo pripraviť prestížnejšiu alternatívu k novému Amaroku. Ten bude technicky spriaznený s Fordom Ranger. Na druhej strane je zrejmé, že Amarok príde so spaľovacími motormi a Audi sa pripravuje na úplnú elektrifikáciu svojho portfólia. Navyše, ako ukazujú USA, elektrické pickupy čaká svetlá budúcnosť. Otázne však je, či aj v Európe. Audi už navyše predstavilo koncept AI Trail (rok 2019), ktorý už s predstihom naznačil nové chúťky Audi a ukázal, že nemusí ísť len o plnohodnotný pickup, ale skôr o auto na voľnočasové aktivity mimo spevneného povrchu.

Do akej miery sú zverejnené úvahy Markusa Duesmanna reálne, zostáva otázkou. Možno ide len o šikovnú marketingovú hru automobilky, v rámci ktorej zisťuje reakcie verejnosti na rozšírenie portfólia týmto smerom. Vylúčená však nie je ani možnosť, že koncern VW plánuje rozšíriť svoje predajné aktivity v USA a elektrický pickup by bol v takom prípade vhodnou vstupnou bránou.

zdroj: GearPatrol, The Drive, HotCars