BMW nám zatiaľ oficiálne ukázalo len dve fotky. Z tej prvej (úvodnej) vieme, že obrysové svetlá už ani z diaľky nebudú pripomínať nič z pôvodných Angel Eyes, ktoré boli pre mníchovské autá typické. Otvorene priznávame, že bez loga na plachte by sme tipovali skôr zamaskovaný nový Peugeot ako BMW.

Hybridy, benzín aj diesel

Ďalej vieme, že auto dostane nový infotainment iDrive 8.5 so zakriveným displejom alebo to, zákazníci budú mať možnosť vybrať si rôzne typy pohonu. Od počiatku bude v ponuke elektromobil i5, plug-in hybrid a mild-hybridy poháňané benzínovými a naftovými agregátmi. Elektrický model by mal byť dostupný aj v športovej verzii od divízie M Performance, zatiaľ čo plnohodnotná M5 bude plug-in hybrid s technikou SUV XM.

Kombíky boli v Európe vždy veľmi obľúbené, posledných dvadsať rokov ich ale vytláčajú crossovery a SUV. To je tiež prípad BMW, ale značka na svou tradičné Touringy nezanevrela. Dorazí aj tentoraz a navyše aj v podobe batériovej i5 kombi. Tá bude jedným z prvých elektrických kombi na trhu, pred ňou bol predstavený len elektrický Peugeot e-308 SW a nejaký čas sa už predáva čínske kombi MG 5 EV.

zdroj: BMW