Predajcovia spustením aukcií získajú prístup k širokej ponuke automobilov od súkromných vlastníkov, ktorá je zaujímavejšia ako automobily z operatívneho lízingu. Zákazníci ušetria nielen čas, ale vyhnú sa aj zbytočnej a často nepríjemnej komunikácii s rôznymi (často neserióznymi) záujemcami.

Čas, energia aj nervy pri komunikácii so záujemcami

Priamy predaj auta je náročný proces, najmä ak chce pôvodný majiteľ získať za auto najvyššiu možnú cenu. Najväčšie európske online trhovisko Carvago.com preto teraz na Slovensko prináša novú online aukčnú platformu, ktorá zákazníkom umožní predať auto z pohodlia domova a vybrať si z ponúk od kupujúcich tú najvýhodnejšiu. Obchodníkom platforma otvára cestu k širokej a rozmanitej ponuke jazdených vozidiel od súkromných predajcov vhodných na ďalší predaj. Aukčný platformu už Carvago spustilo v Českej republike a nasledovať budú postupne všetky európske krajiny, kde Carvago pôsobí.

Online marketplace all-in-one

Carvago.com pôsobí na slovenskom trhu už vyše jedenapol roka a za toto obdobie prinieslo tisícom zákazníkov skúsenosť s jednoduchým a transparentným nákupom jazdeného vozidla z pohodlia domova.  "Nákup jazdených vozidiel má pre nás rovnaký príbeh ako ich predaj. Túto časť obchodu s jazdenými vozidlami chceme od základu zmeniť a ponúknuť pohodlné a transparentné služby. To všetko na online platforme, kde sa zákazník na každom kroku nebojí, že sa pod tlakom rozhodne nesprávne." vysvetľuje Jakub Šulta, CEO Carvago.com, a dodáva: "Videli sme obrovský priestor na zlepšenie zákazníckej skúsenosti. Výkup vozidiel je dnes neprehľadná služba bez jasných pravidiel a postupov. Chceme byť tými, ktorí túto službu posunú na vyššiu úroveň."

Koncom roka 2020 spustila spoločnosť Carvago činnosť v Čechách a v máji 2021 začala predávať autá zo zahraničia slovenským zákazníkom. Odvtedy sa rozšírila do ďalších piatich európskych krajín. Rovnaký postup zvolila aj teraz, keď výkup áut spustila v septembri v Čechách. „Slovensko je v poradí druhou krajinou, kde novú platformu rozbiehame. Naším cieľom je ponúknuť komplexnú službu na trhu, kde zákazníci dostanú za svoje auto najlepšiu trhovú cenu a predajcovia si môžu vybrať zo širokej ponuky áut od súkromných vlastníkov," hovorí Viktor Holík, country manager Carvago Slovakia.

K cieľu presadiť nový spôsob predaja áut zo strany súkromných majiteľov prispeje aj nedávna akvizícia belgického B2B trhoviska Fastback technologickým holdingom EAG, ktorého je Carvago súčasťou: "Fastback je sám o sebe dobre fungujúca a rýchlo rastúca spoločnosť s dominantným postavením vo Francúzsku a krajinách Beneluxu. To je jeden z dôvodov, prečo sme mohli hneď po spustení služby ponúknuť auto od predávajúceho viac ako dvom tisíckam predajcov v strednej a západnej Európe," dodáva Šulta.

Ako platforma na online výkup auta funguje?

Celý proces kúpy vozidla prebieha online, kým vozidlo fyzicky neskontroluje technik, ktorého Carvago pošle na vopred určené miesto, napríklad k predávajúcemu domov. Technik vytvorí správu CarAudit o skutočnom stave vozidla a ak sa zhoduje s informáciami, ktoré poskytol predávajúci pred aukciou, nasleduje už len platba a preprava vozidla víťazovi aukcie.

zdroj: carvago.com