Celá akcia je súčasťou kampane Nasledujte kvalitu, vo vizuáli ktorej priťahuje pozornosť práve monopost Formuly 1 vo farbách tímu Scuderia AlphaTauri. „ORLEN aj v tomto roku pozýva všetkých slovenských fanúšikov rýchlych kôl na medzinárodné turné s monopostom Scuderia AlphaTauri, ktoré oslávi úspešné pôsobenie skupiny ORLEN v kráľovskej disciplíne motoristického športu,“ hovorí Magdalena Balawajder, riaditeľka sponzoringu siete ORLEN na Slovensku a dodáva: „Monopost Scuderia AlphaTauri je pre všetkých fanúšikov motošportu nezabudnuteľným zážitkom. Preto verím, že si naši zákazníci ani tento rok nenechajú ujsť jedinečnú príležitosť nahliadnuť za oponu vrcholového motoristického športu!

Na čerpacej stanici ORLEN v bratislavskom Lamači bude monopost Formuly 1 vo farbách tímu Scuderia AlphaTauri možné vidieť od utorka 24. októbra do ďalšieho utorka 31. októbra. Následne sa monopost presunie do Košíc, kde ho budú môcť obdivovať návštevníci čerpacej stanice na Moldavskej ceste. Monopost ukončí turné dňa 7. novembra.

Celé turné s monopostom Scuderia AlphaTauri v sieti čerpacích staníc ORLEN, ktorá je najrýchlejšie rastúcim reťazcom na Slovensku, je súčasťou práve prebiehajúcej marketingovej kampane „Nasledujte kvalitu“. Tá slovenským vodičom pripomína mimoriadne vysokú kvalitu palív ORLEN. V rámci turné sa verejnosť bude môcť zapojiť do súťaží o zaujímavé ceny na sociálnych sieťach.

V posledných mesiacoch na slovenskom trhu mohutne expandujeme. Formula 1 je na Slovensku veľmi populárna, a preto je pre nás excelentnou marketingovou platformou. Každý tretí zákazník čerpacích staníc na Slovensku je fanúšikom tejto športovej disciplíny a viac ako 30 percent našich zákazníkov podporuje sponzorstvo Scuderia AlphaTauri značkou ORLEN,“ hovorí Jan Suchocki, riaditeľ siete ORLEN na Slovensku.

zdroj: Orlen Slovensko
foto: autor

V minulých rokoch boli fotografie monopostov sponzorovaných tímov použité pri aktivitách na podporu procesu rebrandingu čerpacích staníc v Českej republike, Nemecku a na Slovensku alebo pri viacerých aktivitách propagujúcich produkty Stop Cafe, palivá VERVA alebo zákaznícky vernostný program. Napríklad na Slovensku sa vďaka týmto aktivitám, doplneným o propagačné turné monopostu F1 po čerpacích staniciach, podarilo zvýšiť povedomie verejnosti o značke ORLEN až na úroveň takmer 20 percent.

ORLEN S.A. je v roku 2023 partnerom talianskeho tímu Scuderia AlphaTauri, ktorý podporuje budúcich svetových šampiónov. Najväčšia spoločnosť v regióne strednej a východnej Európy je tak piaty rok v rade prítomná v padoku kráľovskej disciplíny motoristického športu. Farby tímu Scuderia AlphaTauri hája jazdci Yuki Tsunoda z Japonska a Daniel Ricciardo z Austrálie. Tím patrí spoločnosti Red Bull, ktorá pomáha pri adaptácii jazdcov v najprestížnejšom seriáli motoristického športu na svete. V minulosti, keď tento tím niesol označenie Scuderia Toro Rosso, ho reprezentovali okrem iného jazdci ako Sebastian Vettel a Max Verstappen. Nová zmluva taktiež skupine ORLEN poskytuje právo titulárneho partnerstva tímu Scuderia AlphaTauri Esports pri virtuálnych pretekoch.

Sieť čerpacích staníc ORLEN vstúpila na Slovensko v roku 2019, keď otvorila svoju prvú stanicu v Malackách. Okrem palív Efecta s čistiacim účinkom ponúka ORLEN aj prémiové palivá Verva a široký sortiment občerstvenia v gastro koncepte Stop Cafe a vlastné tankovacie karty EASY a BUSINESS. V súčasnosti prevádzkuje už 90 staníc po celom Slovensku.

Celkovo medzinárodná skupina ORLEN v súčasnosti prevádzkuje viac ako 3 000 čerpacích staníc v šiestich európskych krajinách - v Maďarsku, Poľsku, Nemecku, Česku, Litve a na Slovensku. Nedávno oznámila akvizíciu 266 čerpacích staníc značky Turmöl v Rakúsku. Do roku 2030 chce skupina ORLEN prevádzkovať minimálne 3 500 čerpacích staníc.

zdroj: Orlen Slovensko