Dva motory, jeden na LPG

Zo začiatku budete mať na výber dve verzie zážihového preplňovaného trojvalca. Rozdiel v nich je v tom, že prvý spaľuje len benzín, ten druhý pre zmenu môže jazdiť aj na LPG. Obe verzie budú štandardne kombinované so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Benzínový motor ponúkne 81 kW (110 koní), verzia na plyn nepatrne menej, teda 73 kW (100 koní).

V sérii sú predné svetlá LED, ale len pre stretávací režim.

Základ za 13 550 eur

Zaujímavé je, že Dacia sa rozhodla dať nám za najnižšiu možnú cenu model schopný jazdiť na LPG. Základ štartuje vo výbave Essential a stojí 13 550 eur. Luxusnejší Comfort je za 15 350 eur a najdrahšie prevedenie Extreme vyjde na 16 200 eur. Čisto zážihová verzia s 81 kW (110 koní) je potom v každej výbave o 500 eur drahšia.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Sedemmiestny interiér za 700 eur

Chcete si kúpiť 7-miestny interiér? Budete musieť k základným čiastkam prihodiť ešte 700 eur a máte ho. Obrovský 708-litrový kufor sa vtedy zmenší na skromných 160 litrov. To však nikomu nebráni v tom, aby zadný rad sedadiel podľa potreby sklopil, ak bude potrebovať viac miesta pre batožinu.

V 7-miestnom interiéri bude mať batožinový priestor objem 160 litrov, v tomto 5-miestnom 708 litrov.

V základe bez klimatizácie

Základná verzia síce ponúka už LED svetlá, svetelný senzor či digitálne rádio, klimatizáciu tu však nenájdete. Infotainment budete musieť vylepšiť svojim mobilným telefónom, teda hneď po tom, čo si stiahnete aplikáciu Dacia Media. Našťastie klimatizácia sa dá dokúpiť aj do tejto verzie (v minulosti to tak vždy nebolo), a vyjde vás to na 500 eur.

Automatická klimatizácia je v sérii až vo výbave Extreme spolu s bezkľúčovým vstupom alebo zadnou kamerou.

Do 15 tisíc eur všetko, čo potrebujete

Vyšší stupeň Comfort už má spomínanú manuálnu klimatizáciu ale aj tempomat, zadné elektricky ovládané okná či Apple CarPlay. Najvyššia Extreme pridáva automatickú klimatizáciu, bezkľúčový vstup, parkovaciu kameru alebo 16-palcové hliníkové disky kolies. Takže ak by som to mal zhrnúť, za menej ako 15 tisíc eur máte 7-miestne MPV s fabrickou prestavbou na LPG, klimatizáciou a minimálnymi prevádzkovými nákladmi. Za menej to už dnes vážne nejde. Prvé autá by mali doraziť už koncom zimy.