Viacero nehôd v krátkom čase

Chlapec ešte stihol prejsť cez električkovú trať na Vajnorského ulici v Bratislave a vyhnúť sa električke z jedného smeru. Mohol sa tak sústrediť na ňu a zrejme si neuvedomil, že z druhej strany sa nebezpečne približovala ďalšia električka. Zrážke s ňou a smrteľnej nehode sa už nedalo zabrániť.

Počas minulého týždňa išlo o tri nehody – ďalšie sa odohrali na Karloveskej ulici a našťastie sa skončili „len“ zraneniami a ošetrením v nemocnici. Slovenská polícia upozorňuje, že električka má výrazne dlhšiu brzdnú dráhu ako auto, pričom vodič električky môže len brzdiť, inak nedokáže kolízii zabrániť. Pre bezpečnosť cestnej premávky je teda do veľkej miery rozhodujúce správanie chodcov.

"V tejto súvislosti chodcom opäť pripomíname, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov,“ uviedli muži zákona v stanovisku. „Náhlym vstupom do jazdnej dráhy električky ohrozujú chodci svoj život, ale aj život a zdravie cestujúcich v električke, ktorí pri použití núdzovej brzdy vodičom električky môžu spadnúť a zraniť sa. Pri prechádzaní cez električkovú trať buďte nanajvýš pozorní a vždy sa poriadne presvedčte, či cez ňu môžete bezpečne prejsť,“ apeluje polícia.

Video z troch vyššie spomínaných nehôd zverejnila polícia ako výstrahu spolu s príspevkom na svojom Facebooku - vzhľadom na citlivý obsah je jeho prehratie možné len priamo na FB stránke polície.

Zdroj: Bratislavskenoviny.sk