Pred pár dňami sa v americkom štáte Georgia stal pomerne kuriózny prípad. Mužom zákona bola nahlásená krádež počítačových herných systémov, ktoré mali odcudziť dve osoby. Tie mali následne ujsť z miesta činu v elektromobile Tesla Model X. Podľa všetkého si však zabudli spraviť domácu úlohu a skontrolovať stav batérie. Elektrické SUV totiž na plné nabitie zvládne podľa WLTP normy okolo 500 km, a tak by nemal byť problém uniknúť z miesta činu aj pár stoviek kilometrov. 

Chytili ich na nabíjačke

Policajti z okresu Gwinnett však podozrivých chytili len 15 minút cesty od miesta krádeže, ako dobíjajú auto. Tesle jednoducho došla šťava a zlodeji boli nútení zastaviť na nabíjacej stanici. Boli obvinení z krádeže a škode v hodnote 8 tisíc dolárov, pričom v aute im okrem iného našli aj krabice s elektrickými zubnými kefkami, niekoľko zbraní a takmer kilo marihuany. V súčasnosti tiež nie je jasné, či bola Tesla použitá k úniku taktiež kradnutá alebo nie. 



Ide o pomerne kuriózny prípad neúspešnej lúpeže, no zďaleka nie jediný. Elektromobil totiž nechal zlodejov v štichu už aj v minulosti. Napríklad v roku 2019 polícia chytila ženu, ktorá ukradla Teslu Model S v meste Payson v Arizone po tom, ako sa jej vybila batéria. Elektromobily sa tým javia ako nie práve ideálny únikový nástroj, ale ono samozrejme tiež záleží, čo má dotyčný zlodej za volantom v hlave.