Za aké ceny sa bude predávať elektrický ekvivalent súčasného Macanu? Štandardný model aktuálne začína na nemeckom trhu na čiastke 69 895 eur. Podľa dostupných informácií by základný Macan na baterky mal stáť najmenej 80 tisíc dolárov, čo je približne 73 tisíc eur.

To nie je taký veľký rozdiel, ak teda berieme do úvahy fakt, že základné SUV nie je ničím výnimočné. Je poháňané štvorvalcovým dvojlitrom s výkonom 195 kW (265 koní) a zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 6,4 sekundy, čo je teritórium výkonnejších štvorvalcových dieselov v menšom aute.

Ak k tomu elektrický Macan pridá okamžité reakcie na pedál akcelerátora, môže to byť protizávažie za určité kompromisy, ktoré elektromobil prinesie. Dojazd to však nemusí byť, ten totiž by mal byť lepší ako v súčasnom Taycane.

Potvrdiť túto informáciu zatiaľ samozrejme nemôžeme, ale všetky Macany EV mali dostať akumulátory s kapacitiou 100 kilowatthodín. K tomu tiež 800-voltovú palubnú sieť, takže platforma PPE zvládne nabíjanie výkonom až do 270 kW.

Už koncom tohto roka

Výkonové rozpätie by sa malo pohybovať od 324 kW do 442 kW, inak povedané od 440 do 600 koní. Elektromotory by mali byť dva, každý na jednej náprave, takže pohon všetkých kolies bude samozrejmosťou. Svetová premiéra nového Porsche Macan by mohla prebehnúť už koncom tohto roka, prvé kusy by sa tak k zákazníkom mali dostať začiatkom 2024.