Dacia, Hyundai alebo Peugeot... Bežné značky vám síce umožnia konfigurovať a vybaviť automobil rôznymi príplatkovými položkami, ale ich súhrnná cena cenovku základného auta nikdy neprekročí. Skúšal som to aj s modelmi BMW, ale ani v ich prípade sa mi to zatiaľ nepodarilo a Mercedes na tom bude pravdepodobne podobne.

Trochu iné možnosti vám ponúka Porsche. Chce konkrétny príklad? Redaktori internetovej stránky TheAutopian sa pokúsili nakonfigurovať štvorvalcový Macan a prekvapivo sa im vyššie spomínané podarilo. Takže poďme na to.

Keď cena výbavy prekračuje cenu auta

Najlacnejší Macan stojí v Nemecku 65 773 eur. Ak začnete farbou na želanie, zistíte, že za ňu dáte 8806 eur. Chcete lepšie disky? Nech sa páči, niektoré s priemerom 21 palcov sú za 4398 eur. Lepšia koža v interiéri? Prihoďte 5212 eur a je vaša.

K cene pripočítajte viac ako 8000 eur za špeciálnu farbu, ktorú v konfigurátore nenájdete.

Takto by sme mohli pokračovať a dostali by sme sa na celkovú sumu 137 tisíc eur, takže len do samotnej výbavy dáte viac ako 70 tisíc eur, a to nemôžeme vylúčiť, že sme na niečo nezabudli. Nádherný príklad toho, ako je možné do auta vraziť viac peňazí, ako je jeho základná cena. Kto by nás chcel prekonať, nižšie prikladáme link na konfigurátor, v ktorej stále chýba špeciálna farba za viac ako 8 tisíc eur.

Zdroj: theautopian