Vo svete automobilov existujú formy individualizácie, avšak skôr v luxusnom segmente. Či už ide o Audi Exclusive, BMW Individual alebo Mercedes Designo, všetky majú spoločné to, že ponúknu zákazníkom skutočne rozsiahlu formu personalizácie. Hneď v úvode dodám, že Peugeot až takúto formu zatiaľ ponúkať nebude. Jednoducho by to zákazníci nemuseli zaplatiť.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Avšak aj záujemca o Peugeot by mohol chcieť odlišné auto, ako sused a to nielen inou farbou karosérie či diskami kolies. To by mohol zmeniť program Peugeot Individual. Nemusí to byť ale len obyčajný polep kapoty či krytky nádrže. Vo forme individualizácie, ktorú nám predviedli v továrni PSA v Trnave, sú ďalšie možnosti. Medzi ne budú patriť od "customizácie" znaku či nápisu Peugeot cez koberčeky alebo výduchy ventilácie až po celopolepy karosérie.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Na výber tisícky farieb

Nepôjde však o niekoľko prednastavených farebných odtieňov. Podľa zástupcov značky bude v ponuke skutočne rozsiahla škála a na výber budú tisícky možných odtieňov. Napríklad na obrázku zelené orámovanie by vám mohlo evokovať zelenú farbu Škody. Základ je síce rovnaký, avšak samotný odtieň je už odlišný, aj keď sa vám to nemusí tak javiť. Jednoducho bude mať zákazník na výber skutočne takmer všetko.

Airbrush má výhodu v tom, že voči nálepke ho "necítite", nie je nad lakom a taktiež vydrží dlhšie.

Program individualizácie zatiaľ spúšťajú u nás na Slovensku, s cieľom rozšíriť ho do susednej Českej Republiky a ďalších krajín. Podľa zástupcov bude prebiehať samotná úprava auta v jednej dielni v továrni PSA v Trnave, týždenne dokážu upraviť 3 až 4 autá (podľa náročnosti). Rovnako budú pristupovať ku klientom, keďže nakonfigurovať si nálepky, farby alebo koberčeky budú môcť v každej predajni Peugeot. Na začiatku ešte nie je Individual dostupný v cenníku, avšak aj to je plánom do budúcna. K dispozícii budú 3 formy individualizácie.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov

3 pakety individualizácie

Prvá v cene 250 eur bude obsahovať plotrovanú nálepku alebo airbrushované zrkadlá. Druhý bude za 600 eur a na výber bude menší pltorovaný polep, lakovaný diel či plotrovanú nálepku v interiéri. Najdrahším balíkom za 1 300 eur si upravíte auto napríklad celopolepom auta, lakovaným dielom a airbrushovanými zrkadlami. V tejto fáze sa fantázii nekladú žiadne mädze, určite si vyberie takmer každý. Do budúcna by mohli pridať do ponuky aj úpravu sedadiel, ktoré nateraz inštalujú do auta ešte v montážnej hale a všetky tieto individualizácie prebiehajú až po skompletizovaní auta. Sám som zvedavý, koľko zákazníkov sa pre tento program rozhodne, ja sám mu držím palce, keďže v šedi predávaných áut s čiernou, bielou a sivou farbou je každé takéto spestrenie len vítané.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov