Farba na želanie

Predstavte si, že sa vám veľmi páči farba vášho trička. Chcete mať auto v rovnakom odtieni? Porsche túto možnosť skutočne ponúka. Stačí mať dostatočne veľa núl na účte a zájsť k lokálnemu dílerovi tejto značky. Následne tím expertov posúdi, či je niečo také možné urobiť s dostatočnou presnosťou, pričom tento výskum môže kľudne trvať takmer rok. Ak želaná farba vyhovuje, bude vás to stáť približne 20 100 eur. A v prípade modelov GT a Turbo  typov 718 a 911 počítajte s čiaskou 22 500 eur.

Doslova pestré možnosti výberu

V prípade, že vašu obľúbenú farbu Porsche namiešať nedokáže, berie všetky náklady súvisiace s výskumom na seba. Ak budete aj potom naďalej trvať na neobyčajnom laku, môžete sa uchýliť k výberu zo zoznamu Paint to Sample (farebného vzorkovníka). Ten aktuálne obsahuje už viac ako 160 odtieňov. Najviac možností automobilka ponúka pre modely 718 a 911. Môžete si vyberať z viac ako stovky extra farieb. Pre Macan, Cayenne a Panameru je to 50 odtieňov a prvé elektrické Porsche Taycan v tejto chvíli ponúkne 65 rôznych lakov.

Opäť platí, že najviac zaplatíte za úpravy modelov GT. Cena za špeciálny lak sa vyšplhá na 11 300 eur, zatiaľ čo v prípade bežných modelov Porsche je to rovných 10 000 eur. Záujemcov nepochybne poteší, že na svojho nového miláčika v originálne sfarbenom kabáte budú čakať výrazne kratšie. Nová miešačka farieb je v zuffenhausenskej továrni už v plnej prevádzke. Výroba áut so špeciálnym lakovaním sa tak mohla zvýšiť z piatich na dvadsať áut denne.

Zdroj: motor1.com

Foto: Porsche