Ak si dnes chcete kúpiť Jeep na Slovensku, prakticky všetky motory budú mať maximálne štyri valce. Iba Gladiator je v ponuke so šesťvalcovým vznetovým trojlitrom. Aj veľký Grand Cherokee bude v Európe dostupný len so štvorvalcovým benzínovým motorom v kombinácii s elektromotorom. I keď bude mať systémový výkon 280 kW (380 koní), stále to pre mnohch bude len štvorvalec.

Za veľkou mlákou sú na tom motoristi túžiaci po väčšej pohonnej jednotke o niečo lepšie, rovnaké auto má nezriedka k dispozícii aj väčšie motory, a tak tomu je i v prípade modelu Grand Cherokee. V USA si ho totiž môžete kúpiť aj s 3,6-litrovou V6 alebo tiež s ešte mohutnejším agregátom 5.7 V8 HEMI. Podľa šéfa globálneho marketingu značky, Jeffa Elswortha, to však má tento motor nahnuté aj na domácom trhu. A navyše tvrdí, že v Spojených štátoch je žiadanejší plug-in hybrid.

Trackhawk možno dostane plug-in hybrid a R6

K tomuto optimizmu nenahráva ani výrok šéfa značky Jima Morrisona, ktorý na autosalóne v New Yorku vyhlásil, že najvýkonná verzia nedostane V8. Teda Trackhawk z minulej generácie už s V8 nebude, skôr je možnosť použitia plug-in hybridu so šesťvalcovým motorom Hurricane. Takýto systém by mohol poskytovať cez 515 kW (700 k).

Zdroj: auto.cz