„Dnes po polnoci sme zasahovali vo Vysočanoch pri požiari vozidla Lamborghini. Zničený bol prakticky celý automobil, príčiny skúmajú hasičskí a policajní vyšetrovatelia. Škodu odhadol majiteľ na 11 miliónov korún,“ oznámili lakonicky pražskí hasiči ráno, 29. septembra na svojom twitterovom účte.

Už z prvých fotografií (spolu s vyčíslenou hmotnou škodou) bolo zrejmé, že nehorelo „obyčajné“ Lamborghini. Modro-žlté lakovanie ale predovšetkým nápisy na dverách boli dôkazom, že popolom ľahol Huracán STO, ktorý spolu s prevedením Tecnica patrí k najnovším a zároveň najdrahším verziám tohto modelového radu.

Automobil stál pred autosalónom spoločnosti Advantage Cars v pražských Vysočanoch a polícia už od počiatku nevylúčila cudzie zavinenie, pričom zrejme z taktických dôvodov nechcela hneď prezradiť, že má od uvedenej firmy k dispozícii záznam z kamerového systému.

Ten kriminalisti zverejnili len včera, pretože sa im zrejme nepodarilo pokročiť vo vyšetrovaní. A je nutné dodať, že inkriminované zábery vážne stoja za to.

Nie kvôli zhorenému vozidlu. Toho je samozrejme škoda už preto, že vzniklo v limitovanej sérii niekoľkých stoviek kusov. Ale kvôli páchateľovi, ktorý evidentne nepatrí k najskúsenejším, respektíve najšikovnejším pyromanom.

Pri manipulácii s horľavou látkou stihol poliať nielen automobil, ale podľa všetkého čiastočne aj seba a svoje oblečenie. A keďže išlo o prchavú kvapalinu (pravdepodobne benzín) vzbĺklo nielen Lamborghini, ale aj samotný delikvent.



„Pražskí kriminalisti pátrajú po podpaľačovi, ktorý v stredu 28. septembra v noci zapálil športový automobil Lamborghini Huracán parkujúci vo Freyovej ulici v Prahe 9,“ uviedli policajti na facebooku. „Neznámy muž prišiel k vozidlu pred polnocou s kanistrom horľaviny a polial jeho zadnú časť. Následne auto zapáli. Pri manipulácii so zapaľovačom a horľavinou muž tiež vzbĺkol a nie je vylúčené, že má popáleniny na tvári a rukách.“

Aj keď ide o vážnu vec, policajti si tiež nemohli nevšimnúť jeho šikovnosť. „Radi privítame informácie k osobe vo vašom okolí, ktorá má čerstvé popáleniny. V neposlednom rade sa obraciame aj na samotného podozrivého, aby svoje nepochopiteľné konanie prišiel vysvetliť na ktorékoľvek policajné oddelenie. Podozrivý je pravdepodobne muž, strednej postavy, oblečený do mikiny s kapucňou, pravdepodobne Adidas, svetlých nohavíc a bielych tenisiek Nike. P.S.: Neskôr dostala mikina ohnivý motív...,“ dodáva facebookový účet Polície ČR.