Mercedes aktuálne neprijíma objednávky

Minulý rok bol pre Mercedes triedy G obchodne vôbec najúspešnejším obdobím. Automobilke sa totiž podarilo predať až 41 tisíc kusov týchto áut a v Stuttgarte tak mohla panovať spokojnosť. Nová správa od MBPassionBlog však hovorí, že Nemci uzavreli pre Géčko knihu objednávok. Dodacia doba sa totiž neúnosne natiahla, takže dnes objednaný stroj by ste dostali až v poslednom kvartáli roku 2024. Značka preto pristúpila k tomuto radikálnemu riešeniu a v súčasnosti na triedu G neprijíma nové objednávky. Podľa všetkého za to nemôže len vysoký dopyt, ale aj stále trvajúca čipová kríza, ktorá značne spomaľuje dodávky viacerých automobiliek.

Modelový rok 2019 tohto vozidla sa teší značnej obľube, čo jednoznačne dokazujú i jeho predaje. Očakáva sa však, že trieda G prejde v najbližších mesiacoch decentnou modernizáciou. Nemáme však očakávať žiadne výrazné zmeny exteriéru a facelift sa tak dotkne viacmenej len interiéru. Ten s najväčšou pravdepodobnosťou dostane väčšie dotykové obrazovky a najnovšiu aktualizáciu infotainmentu.  

Či sa bude Mercedesu G dariť tak ako minulý rok, je zatiaľ vo hviezdach. Záujem však očividne neupadá, a to aj napriek tomu, že tento offroad si prakticky od svojho vzniku drží takmer rovnaký dizajn. 

Zdroj: motor1.com