Autobusy stojace v križovatke, vodiči MHDčky dopúšťajúci sa dopravných priestupkov, zápchy, nespokojní účastníci cestnej premávky. Úradníci KDI pomenovali problémy na Vajanského nábreží jasnou rečou.

„Z hľadiska bezpečnosti chodcov je nevyhovujúca situácia na Šafárikovom námestí. Vodiči vchádzajúci do križovatky z dôvodu vzniku kongescií zostanú stáť na koľajisku a v snahe umožniť jazdu električke, následne cúvajú, respektíve sa posúvajú na priechodoch pre chodcov, čím vznikajú kolízne situácie s chodcami pohybujúcimi sa na zelený signál,“ cituje portál Štandard.sk stanovisko Krajského dopravného inšpektorátu.

Negatíva novej cyklotrasy

KDI podrobil kritike i novú cyklotrasu na Vajanského nábreží – práve v dôsledku nej upudol jeden jazdný pruh pre autá.

V skutočnosti sa však vraj doposiaľ ukázalo, že nový nápad nevzbudil veľký záujem obyvateľov a cyklistický chodník je využitý iba slabo, čoho dôsledkom je, že tento dôležitý verejný priestor v centre Bratislavy nie je adekvátnym spôsobom využitý, upozorňuje Štandard.sk.

KDI bratislavskému magistrátu na rovinu odkázal, že Vajanského nábrežie sa má vrátiť do pôvodného stavu alebo má vraj Vallov tím „realizovať len ochranný pruh pre cyklistov, ak to na základe šírkových parametrov skutočnej technickej evidencie (pasportu) bude možné“.

Aj tieto informácie tak nasvedčujú tomu, že Vajanského nábrežie ostane horúcou témou a nepomôže ani menšia zmena týkajúca sa lepšieho označenia nebezpečných obrúbníkov – problémy sú totiž zjavne hlbšie a štrukturálne, no mesto ich zatiaľ nedokázalo vyriešiť či aspoň citeľne eliminovať.

Zdroj: Štandard.sk