Poškodia vám podvozok, pneumatiku či výfuk a v najhoršom do takejto pasce na motoristov úplne zapadnete. Úmyslom mechanických zabrán v Spojenom kráľovstve je umožniť bezproblémový prejazd autobusom a zastaviť nepovolané osobné autá, upozorňuje portál Pravda.sk.

Stretnete sa napríklad s tým, že v priestore bus pruhu zámerne vyhĺbia jamu, do ktorej vodič zapadne a jeho jazda sa tým končí – vyslobodiť sa sám nedokáže. Hasiči mu s tým síce už pomôžu, no motorista musí zaplatiť pokutu. Dá sa pritom polemizovať o tom, v ktorých prípadoch ide o aroganciu za volantom a pri ktorých situácia zohrala úlohu skôr nedostatočná miera vodičských skúseností.

Mnohí vodiči jamy nechcú

Zo strany motoristickej verejnosti sa tento nápad dlhodobo nestretáva s veľkým nadšením. Kritike čelia najmä tie zabrány, na ktoré nie je vodič poriadne upozornený a autom do nich vôjde nevedomky, keďže ich zakryla tráva.

Presne taká situácia mala napríklad nedávno nastať v meste Cambridgeshire a vodička sa následne so svojou skúsenosťou podelila s miestnymi médiami. Od samosprávy sa však dočkala odpovede, podľa ktorej bola „nástraha“ aj v tomto prípade riadne označená značkou a čiarou na ceste, pričom za obdobie 12 rokov od jej zavedenia malo dôjsť iba k 60 prípadom, aký sa stal jej, keď s autom skončila "v pasci".

Zdroj: Pravda.sk, Independent, Dailymail