Benzín a nafta v Chorvátsku zlacneli

Ako presne sa zmenili ceny na čerpačkách v Slovinsku od utoroka 24. októbra? Regulované ceny palív, ktoré platia na čerpacích staniciach mimo diaľnic, zostali najbližšie dva týždne bez zmeny. Liter bežného benzínu tak stále stojí 1,536 eura. Naftu natankujete za sumu 1,651 eur za liter. Uvedené ceny, ktoré každé dva týždne stanovuje tamojšia vláda, zostanú v platnosti do 6. novembra.

V Chorvátsku mali pre vodičov tento týždeň lepšie správy: V utorok tu klesli regulované ceny, ktoré platia - na rozdiel od Slovinska - na všetkých čerpacích staniciach. Benzín zlacnel o 5 centov na 1,46 eura za liter. Cena nafty klesla o 3 centy na 1,56 eura, ako informovali chorvátske médiá. Ceny platia takisto na najbližšie dva týždne.

Pozrite si ceny tankovania na čerpačkách na Slovensku v porovnaní so zahraničím. Zdroj: cappo.cz

Najmä Chorváti tankujú lacnejšie v porovnaní so slovenskými motoristami. V tabuľke vyššie nájdete porovnanie cien palív v rámci vybraných európskych krajín, ktoré pripravila Česká asociácia petrolejárskeho priemyslu a obchodu. Najnovšie dostupné dáta ukazujú celkovo iba malú zmenu v cenovkách PHM pri porovnaní týždňov od 16., resp. od 23. októbra.

Zdroj: CAPPO, ORF