Nabíjací hub pre 10 áut

Biznisovej šance týkajúcej sa prechodu na elektromobilitu sa čoraz viac chytajú aj firmy na Slovensku. Celkovo 6 DC nabíjacích bodov s CCS konektorom poskytujúcich maximálny výkon 400 kW a taktiež 4 AC nabíjacie body. Tak vyzerá budúcnosť nabíjania elektrických áut v podaní ZSE Drive, ktorú nám naživo sprostredkuje v rámci pripravovaného nabíjacieho hubu v Bratislave.

400 kW je akousi predzvesťou a prípravou na budúcnosť v ultrarýchlom nabíjaní. Ak sa pýtate, kde nájdete nové nabíjacie body, ZSE Drive ich vybuduje v hlavnom meste na Landererovej ulici, neďaleko projektov Sky Park či Panorama City, upozornil portál Mojelektromobil.sk. Nabíjací hub ponúkne aj kaviareň a oddychovú zónu pre motoristov. Počíta sa s tým, že motoristi strávia nabíjaním v priemere 25 minút.

Do budúcna sa v rámci nového nabíjacieho hubu v Bratislave počíta aj s takzvaným indukčným, teda bezdrôtovým nabíjaním. ZSE Drive má smelé plány i v ďalších mestách. V súčasnosti má naprieč Slovenskom v prevádzke takmer 160 DC nabíjacích bodov a do konca budúceho roka má pribudnúť ďalších 120 kusov.

Zdroj: Mojelektromobil.sk