Bohužiaľ, nepozeráme sa na tuningový výtvor nejakého tínedžera v počítačovej hre. Tieto komponenty sú reálne a navyše originál M Performance. Autu síce dodali ultra agresívny výzor, no zároveň to z estetického hľadiska nie je žiadna nádhera. Nechápte ma zle, osobne nemám proti športovému až agresívnemu dizajnu jediné krivé slovo, no v tomto prípade máte pocit, že ide skôr o nepodarený tuning. Poďme sa bližšie pozrieť, aké dielce sú v ponuke.   

Dvojitá dávka krídiel

Asi prvé padne do oka zadné krídlo na veku batožinového priestoru, no pozornejším čitateľom určite neunikol ani spojler číslo dva. Ten sa nachádza na konci strechy. BMW nešpecifikuje či ide len o dizajnový doplnok, ale hádame, že má skôr usmerňovať prúd vzduchu ku krídlu, ako tomu bolo aj v prípade starej 3.0 CSL. Ak ostaneme pri zadnej časti vozidla, tak sú neprehliadnuteľné aj štyri výfukové koncovky s atypickým rozložením, ktoré asi nebude každému po chuti. Mimochodom, podobne vyzerá tiež úprava modelov M3 a M4. Difúzor, z ktorého tieto koncovky vytŕčajú, je navyše vyrobený z uhlíkových vlákien. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Nemenej kontroverzne vyzerajú aj prepracované nárazníky, hromada dodatočných lamiel okolo blatníkov a nechýbajú ani väčšie kolesá. V porovnaní so štandardnou M2 narástol ich priemer o palec, takže vpredu sú dvadsiatky a vzadu až 21-palcové disky. V ponuke budú navyše aj zaujímavé kolesá v zlatej farbe, ktoré sme už ale taktiež mali možnosť vidieť v rámci paketov M Performance u väčších modelov. 

Uvedené zmeny sa dotkli len vonkajšieho vzhľadu, technika (vrátane pohonnej jednotky) ostala nedotknutá, pričom odlišnosti by ste márne hľadali aj v interiéri. M Performance dielce novej M2 sú extravagantné až mierne vulgárne, no svojich fanúšikov si určite nájdu. Inak by ich BMW asi neponúkalo. 

Zdroj: Motor1