Predaj diaľničných známok na rok 2024 začne čoskoro

"K 1. 1. 2024 zostávajú ceny diaľničných známok rovnaké ako v súčasnosti," uviedol pre portál Topspeed.sk odbor komunikácie ministerstva dopravy SR. Národná diaľničná spoločnosť medzičasom komunikovala, že známky na rok 2024 sa začnú predávať od polovice decembra 2023.

Ponuka diaľničných známok je u nás pomerne pestrá. Klasická diaľničná známka s ročnou platnosťou je platná od 1. januára príslušného kalendárneho roka, alebo odo dňa jej úhrady v príslušnom kalendárnom roku, do 31. januára nasledujúceho kalendárneho roka. Diaľničná známka s 365-dňovou platnosťou je platná 365 dní. Obe stoja 60 eur.

Ak chcete zaplatiť menej, ďalšia diaľničná známka je platná 30 dní a stojí 17 eur. Najkratšia diaľničná známka platí 10 dní a zaplatíte za ňu 12 eur. Ku nej pribudne čoskoro ešte kratšia diaľničná, no až v priebehu budúceho roka - bude platiť jeden deň a nebude stáť viac ako 5,40 eura.

Diaľničné známky v Slovenskej republike majú elektronickú podobu. Ide o poplatok za užívanie vymedzených úsekov diaľnic a rýchlostných ciest.

Zdroj: NDS