Projekt D4/R7 a vplyv počasia

Na novom obchvate Bratislavy sa na vybraných miestach zosunula ornica umiestnená na svahoch diaľnice. K tejto závade došlo z dôvodu dlhotrvajúcich dažďov v období koncom jari a v letných mesiacoch. Zosuv ornice bol tak spôsobený zrejme externými vplyvmi - v rozpore s tvrdením niektorých médií, ktoré hovorili primárne o nekvalitnej výstavbe.

Opravu obchvatu Bratislavy však už intenzívne riešia - pristúpili konkrétne k umiestneniu protieróznej georohože. Navyše, koncesionár chce do budúcna zvážiť možnosť doplniť odvodňovacie žľaby, aby tak eliminovali množstvo vody, ktoré môže stekať na svahy násypu. 

O tom, že únosnosť násypu môže byť v prípade projektu D4/R7 problémom, sa hovorilo priamo pri jeho výstavbe, keď museli prijímať opatrenia - na stavbe bratislavského obchvatu totiž našli azbest a únosnosť násypu mali znižovať v ňom najdené nevhodné materiály ako textílie či drevo.

Nerovnosť na vozovke

TV Markíza si všimla, že na rýchlostnej ceste R7 v smere do Bratislavy v jednu chvíľu auto citeľne nadskočí, a to v dôsledku nerovnosti na ceste. Aj tu pripravuje správca cesty jej opravu. Dobrou správou je, že nerovnosť aspoň nemá tendenciu sa zväčšovať.

Zdroj/foto: TVnoviny.sk