Zatiaľ nie je nič isté, ale predpokladá sa, že základný e-5008 by mal dostať pohon predných kolies s elektromotorom naladeným na 157 kW (214 koní) a 73-kWh akumulátorom. Väčšia batéria s 98 kWh už bude spojená so silnejšou jednotkou s výkonom 170 kW (231 koní). Na vrchole bude potom verzia s pohonom oboch náprav, dvojicou elektromotorov a systémovým výkonom 240 kW (326 koní). Podľa dostupných informácii by sme sa mali dočkať aj plug-in či mild-hybridných verzií.

Taký veľký displej?

Pozrime sa ale na tých pár detailov, ktoré vieme z videa „odčítať“. Máme tu zakrivený displej s uhlopriečkou 21 palcov a rozhraním Peugeot i-Cockpit Panoramic, kde celý monitor supluje prístrojový panel pred vodičom i centrálnu obrazovku. Hneď pod displejom nájdete malý volant so zrezaním v hornej aj dolnej časti. Palubná doska má mať ďalšiu obrazovku s prispôsobiteľnými tlačidlami i-Toggles, ako ich nazýva značka. Poskytnú rýchly prístup pre 10 najčastejšie používaných funkcií, od spustenie navigácie, po nastavenie klimatizácie.

Ďalej sa nám v krátkom zábere mihnú pred objektívom aj veľmi zaujímavo prešívané sedadlá s logom automobilky a samozrejme už spomínaný 7-miestny interiér, čo bude asi jednou z dominánt modelu. Oficiálna premiére je plánovaná už na marec, o pár dní sa preto dozvieme aj konkrétne detaily o technických parametroch novinky.

Zdroj: youtube, autoexpress