Výhody i nevýhody nového AMG C 63 S E Performance sme vám už popísali v samostatnom článku, takže ich opakovať nebudeme. Jedno ale musíme Mercedesu uznať. Postaviť sériové športové auto s dvojlitrovým štvorvalcom a elektromotorom so systémovým výkonom 680 koní, to klobúk dole. Ak chcete poznať aj odvrátenú stranu takej konštrukcie, viac nájdete v odkazovanom článku, my sa zatiaľ pozrieme na najnovší derivát tohto auta.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Všade červené detaily

Novinka dostala špeciálny sivý odtieň karosérie, ktorý dopĺňa čierny lak na spodnej časti a zvyšok korunujú červené linky. Celok dopĺňajú nápisy AMG. K tomu tu máte 20-palcové disky v čiernej farbe a opäť s červeným lemovaním. V sérii dostanete tiež pakety s názvom AMG Night I a II.

V interiéri objavíte sedadlá AMG Performance v čiernej koži Nappa, nechýba ani červené prešívanie či odznak Edition. Červené sú tiež bezpečnostné pásy a rovnakú farbu nájdete aj na volante. Komu by to bolo málo, k autu dostane špeciálnu plachtu s logom AMG a F1. Vozidlá budú dostupné rok po začiatku predaja nového modelu. Presnú cenu nám Mercedes ešte neprezradil, počítajte ale s tým, že v porovnaní so sériovým C 63 S budete budete musieť k základnej cene prihodiť pár tisíc eur.

Zdroj: Mercedes-Benz