Trik spočíva v tom, že elektro manažment umožní motoru fungovať pri vyššej teplote a toto nadbytočné teplo sa využije pre kabínu. Keď sa systém spustí, auto bliká výstražníkmi, aby bolo zrejmé, že sa deje niečo neštandardné. No nebude blikať výstražnikmi bežne, aj rytmus blikania je iný, keď celý proces "pečenia", ako to nazvali, končí.

Ford dodal systém policajným oddeleniam v mestách New York, Los Angeles, Michigan, Massachusetts, Ohio a Florida, kde si tento update mohli do áut nainštalovať správcovia veľkých vozových parkov sami. Menšie oddelenia môžu s požiadavkou navštíviť najbližší Ford Servis. Update na zabíjanie nového koronavírusu funguje pre modelové ročníky 2016 - 2019 a aktivuje sa stláčaním gombíka pre tempomat v istom vzorci. Pomocou prípojky OBD II je možné to zrealizovať aj na starších ročníkoch, no verejnosť táto správa nepoteší. Ford neplánuje ponúknuť túto funkciu civilistom.

Systém vyvinuli spoločne so študentami a výskumníkmi v Ohio State University, ktorí potvrdili, že vystavenie nového koronavírusu teplote vyššej ako 55 °C na dobu cca 15 minút zásadne zníži šance vírusu na prežitie. Šéf vývoja vozidiel Ford USA, Hau Thai-Tang, je rád, že sa z ich áut podarilo vcelku jednoducho urobiť vírusový eliminátor.

zdroj: autoexpress.co.uk