Zmeny áno, ale príliš pomaly

Transformácia automobilového sektora sa nezaobíde bez veľkých zmien. Niektoré môžu aj zaniknúť, a to v prípade, ak sa im nepodarí naskočiť na „správnu vlnu“. Platí to predovšetkým z hľadiska moderných technológií vyhovujúcim tak predstavám zákazníkov, ako aj spĺňajúcim regulačné rámce napríklad z pohľadu toľko spomínanej ekológie.

„Niektoré spoločnosti tomu rozumejú, ale ich tempo zmien je napriek tomu pomalé,“ vyjadril sa Elon Musk. Tesla sa však snaží byť čo najviac nápomocná pri prechode na autonómne elektrické vozidlá, doplnil kontroverzný podnikateľ Musk. Ako príklady spomenul napríklad: „...sprístupňujeme naše patenty, poskytujeme prístup k našim nabíjačkám...“. Prvý muž Tesly zároveň vyzval k spolupráci v rámci systémov autonómnej jazdy založených na umelej integelincii.

Musk sa pritom vyjadril pomerne kontroverzne na margo tradičných automobiliek s tým, že súhlasí s názorom, že im hrozí osud Kodaku. O čo presne ide? Táto spoločnosť mala veľmi silnú pozíciu na trhu s fotografiou, no platilo to v časoch analógu. Nesprávne odhadla trendy a nepodarilo sa jej reagovať na prechod na digitálnu fotografiu v dôsledku čoho ju predbehla konkurencia, okolo roku 2012 Kodak upadol do ťažkostí a už nikdy sa nedostal na výslnie, ako za pôvodných zlatých čias legendárnej firmy.

Zdroj: benzinga.com / foto: cz.depositphotos.com