Zatiaľ čo najbežnejšie dopravné značky poznajú aj malé deti, niektoré sú vyslovene zriedkavé a často ani skúsení vodiči nerozumejú ich presnému významu. Tobôž, keď ide o niektorú z cudzích krajín, kde sme len návšteve.

Nasledovná dopravná značka je vyobrazená na tmavom pozadí s bielym kruhom a zelenou vlnou. Nad ňou sa nachádza rýchlosť 70 km/h. Ale čo to presne znamená? Ak na takomto úseku cesty dodržíte povolenú rýchlosť 70 kilometrov za hodinu, môžete očakávať zelenú vlnu na semaforoch.

Plynulejší prejazd namiesto dopravných zápch

Pri pohľade na diskusie o tejto dopravnej značke pod článkami v nemčine rýchlo pochopíte, že aj mnohí Nemci ju vlastne vôbec nepoznajú. Niektorí si však aspoň spomenuli, že sa s ňou už stretli napríklad v Drážďanoch, Lipsku či Berlíne.

Značka vám pritom môže ušetriť čas najmä v prípade, keď sa v relatívne blízkej vzdialenosti za sebou nachádza viacero semaforov, ktoré sa navyše prepínajú pravidelne. Aby ste sa vyhli zbytočnému zastavovaniu, odporúča sa jazdiť predpísanou konštantnou rýchlosťou - tak ako ukazuje značka - a ušetríte tak nielen palivo, ale aj vlastné nervy.

Zdroj/foto: t-online.de