Čo vadí cestovkám v Bratislave na Vajanského nábreží?

Cestovky majú na bratislavský magistrát kvôli (nielen) Vajanskému nábrežiu ťažké srdce. „Zmeny majú jedného spoločného menovateľa, a to, že neboli vopred odkomunikované. Mnohým veciam sme sa mohli vyhnúť po odbornej diskusii,“ cituje portál Sme.sk predsedníčku Klubu incomingových cestovných kancelárií Marcelu Laukovú.

Autobusy zvykli vo veľkom zastavovať pred hotelom Park Inn. To však už po zavedení dopravných reštrikcií na Vajanského nábreží - spolu s vybudovaním kontroverznej cyklotrasy - nie je možné. Ako jedna z alternatív sa ponúka zastávka Malá scéna, no tá z viacerých dôvod nemusí vyhovovať. Môže byť napríklad príliš ďaleko, najmä pre vekovo staršie skupiny turistov.

Magistrát odkazuje, že kladie dôraz na rozvoj turizmu a o zmenách vraj komunikuje. „Sústredíme sa na obnovu a skvalitňovanie verejných priestorov, aby Bratislava bola pre turistov atraktívna. Pýšiť sa štvorprúdovkou v centre mesta nepatrí práve k turistickým atrakciám,“ odkázal Peter Bubla z bratislavského magistrátu.

V súčasnosti má byť v príprave aj nové stanovište pre autobusy s turistami na Suchom mýte, kde budú môcť nastúpiť i vystúpiť.

Zdroj: Sme.sk / foto: Matúš Vallo - FB