Napriek medializácii rozličných tragických nehôd, ako napríklad tej v Bratislave s piatimi tragickými úmrtiami, sa stále vynárajú nové a nové prípady, kedy vodiči zarážajúcim spôsobom nerešpektujú dopravné predpisy. Niektorí sa pritom filmujú a svoje konanie zverejňujú. Najnovšie takto upútal pozornosť prípad mamičky, ktorá nechala šoférovať vlastné batoľa:

Porušila predpisy

Reakcia polície na seba nenechala dlho čakať. „Vodička motorového vozidla sa nevenovala plne vedeniu vozidla. Vodička vozidla nie je jedna osoba, ktorá ovláda smer a rýchlosť vozidla. Dieťa nebolo umiestnené v detskom zadržiavacom zariadení - v autosedačke. Za uvedené porušenia hrozí vodičke uloženie pokuty do 100 eur alebo v blokovom konaní do 50 eur,“ komentuje riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru Tomáš Vrábel.

Polícia zdôrazňuje, že už pri nízkych rýchlostiach môže byť akákoľvek kolízia nebezpečná, a to najmä pre nepripútané osoby. „Konanie vodičky je flagrantnou ukážkou nezodpovedného správania sa, v dôsledku ktorého môže dôjsť k závažným následkom na živote a zdraví najmä dieťaťa na kolenách vodičky, ktorému pri náraze – pravdepodobne vodička nebola ani pripútaná bezpečnostným pásom – môže spôsobiť nezvratnú ujmu na zdraví na celý jeho život,“ dopĺňa Vrábel.

Zdroj: Polícia SR