Volkswagen bude mať na autosalóne v Bratislave najväčšiu expozíciu s rozlohou až 1315 m2
VW autosalón BA

Nový VW Tiguan je väčší ako predchodca

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Nový Tiguan

Medzi najväčšie novinky z Volkswagenu bude patriť úplne nový Tiguan. Kompaktné SUV medzigeneračne narástlo. Rázvor je dlhší a previsy sú kratšie. Tiguan zároveň zhodil pár kilogramov. Auto ponúka aj slušnú variabilitu interiéru, zadné lavice môžete pozdĺžne posúvať o 18 cm. Objem batožinového priestoru tiež narástol o 145 litrov. Samozrejme nechýba ani pohon 4MOTION Active Control, so štyrmi režimami jazdy. Zo začiatku bude k dispozícii motor 2.0 TSI s výkonom 132 kW (180 k) a 2.0 TDI s výkonom 110 kW (150 k).

VW autosalón BA

VW Passat Alltrack zvládne vďaka vyššej svetlej výške a pohonu 4MOTION aj výlety mimo cestu

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Passat Alltrack

Novinkou na slovenskom trhu sú aj dve špeciálne verzie populárneho modelového radu Passat. Rovnako ako v predchádzajúcej generácii je to Passat Alltrack, s ktorým sa nemusíte báť ani výletov mimo spevnenú cestu. Navonok ho odlišujú iné nárazníky s nájazdovými štítmi v hliníkovom vyhotovení, plastovými lemami blatníkov a obkladmi rozšírených prahov. Súčasťou štandardnej výbavy sú špeciálne 17-palcové disky kolies z ľahkej zliatiny. Z celkovej ponuky motorov modelového radu Passat sú pre Alltrack vyhradené štyri motory: turbobenzín 2.0 TSI má výkon 162 kW (220 k), turbodiesel 2.0 TDI je na výber s výkonom 110 kW (150 k), 140 kW (190 k) alebo 176 kW (240 k). Pohon všetkých kolies 4MOTION má funkciu elektronickej uzávierky diferenciálu EDS na obidvoch nápravách. Nechýba ani systém voľby jazdného režimu a špeciálny mód „Offroad“.   

VW autosalón BA

Ekologicko-športový Passat GTE nabijete aj zo zásuvky

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Passat GTE

Veľmi zaujímavou verziou je Passat GTE, ktorý ma ekologické a športové ambície zároveň. Elektromotor s výkonom 85 kW dokáže šetriť palivo a zároveň vylepšiť odozvu na stlačenie pedála a zlepšiť akceleráciu. Ide o plug-in hybrid, takže ho môžete dobíjať aj zo zásuvky. Spaľovací benzínový štvorvalec 1.4 TSI má výkon 115 kW (156 k). Obidva motory poháňajú – podľa potreby nezávisle alebo spoločne – predné kolesá prostredníctvom 6-stupňovej prevodovky DSG s dvoma spojkami. Elektromotor čerpá energiu z lítiovo-iónovej batérie s kapacitou 9,9 kWh. Tá je uložená pod zadnými sedadlami. S úplne nabitou batériou môže Passat GTE prejsť 50 km iba na elektrickú energiu pri maximálnej rýchlosti 130 km/h.


Autosalón v Bratislave trvá od 19 – 24.4.2016.