Nové Volvo XC60 dostalo infotainment novej generácie s operačným systémom Android, ktorý by mal rozšíriť možnosti individuálneho prispôsobenia a pripojenia. K dispozícii bude aj balík digitálnych služieb, ktorý zase umožňuje prístup k aplikáciám a službám Google, ako Asistent Google, Mapy Google vrátane navigácie či obchod Google Play, prostredníctvom ktorého si bude možné stiahnuť rôzne palubné aplikácie. XC60 však bude až druhým modelom značky s novým informačno-zábavným systémom vyvinutým v spolupráci s Googlom. Premiéru totiž bude mať v elektromobile XC40 Recharge. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Aktualizácia bezpečnostných systémov

Vylepšeniami prešiel nielen infotainment, ale aj bezpečnostné a asistenčné systémy, ktorých Volvo ponúka celú plejádu. Nová XC60 dostala napríklad vylepšenú senzorovú platformu na báze najnovších pokročilých asistenčných systémov na podporu riadenia (ADAS). Tento modulárny systém aktívnej bezpečnosti obsahuje niekoľko radarov, kamier a ultrazvukových snímačov. Aj vďaka danej platforme ponúka XC60 asistenčné systémy ako detekcia iných účastníkov cestnej premávky, funkcia automatického brzdenia či systém predchádzania nehodám. 

Drobné dizajnové zmeny

Zmeny a vylepšenia sa neudiali len v útrobách auta, ale aj na povrchu, a to z hľadiska dizajnu. Modelový rok 2022 tak dostane novú mriežku chladiča, upravný predný nárazník, novú paletu farieb karosérie či ponuku kolies. V interiéri by sa zase mali objaviť nové materiály. 

Zdroj, foto: tlačová správa