Smartfóny so starým systémom Android 7.0 Nougat čakajú problémy

Android Auto je obľúbenou aplikáciou, ktorá umožňuje používateľom ovládať vybrané funkcie smartfónu priamo cez displej namontovaný v aute - či už ide o navigáciu alebo multimédiá, resp. hudbu. Google oznámil, že zastaví podporu pre Android Nougat, teda verziu operačného systému vydanú v roku 2016. Používatelia s týmto systémom čoskoro nebudú môcť ďalej využívať Android Auto.

Novšia verzia Android Oreo sa tak dostane medzi minimálne požiadavky pre používanie aplikácie Android Auto. Hoci presné číslo používateľov ovplyvnených touto zmenou nie je známe, odhaduje sa, že približne 1,3 percenta zo všetkých používateľov Androidu stále používa Android Nougat. Môže ísť celkovo až o 40 miliónov ľudí.

Okrem odstránenia prístupu k aplikácii Android Auto sa Google rozhodol, že zariadeniam so systémom Android Nougat prestane poskytovať aktualizácie pre webový prehliadač Chrome. Ak patríte medzi používateľov, ktorých sa tieto novinky týkajú, určite sa oplatí preskúmať možnosti prechodu na novšiu verziu operačného systému Android. Ak aktualizácia sotvéru nie je možná, oplatí sa zvážiť výmena telefónu.

Zdroj: Focus.de