V októbri tohto roka (2021) prišiel španielsky magazín Motor s veľmi zaujímavou správou. Podľa ich zistení by mala výroba populárneho Mercedesu AMG GT vo verziách Coupé a Roadster skončiť do konca roka. Pravda je, že do 1. januára 2022 ostáva ešte pár dní, no automobilka zatiaľ nevydala žiadnu oficiálnu tlačovú správu, ktorá by túto informáciu potvrdila, pričom Španieli navyše tvrdia, že Mercedes na tento model už od októbra neprijíma objednávky

Keď sa však nad tým zamyslíme, môžu mať v konečnom dôsledku pravdu. Ako som už spomenul, AMG GT sa vyrába už o tri roky dlhšie ako jeho predchodca a navyše, v júli 2020 dostalo svoju vrcholnú verziu v podobe Black Series, ktorá mimochodom drží na Nürburgringu rekord medzi produkčnými autami. V Mercedese tak už prakticky vytiahli všetky esá z rukávu a v prípade GT už nemajú veľmi čo vymyslieť. Jeho koniec by tak bol prirodzeným vyústením. 

Mercedes-AMG GT Black Series

O nástupcovi nič nevieme

Čo však nejednému fanúšikovi toho modelu robí vrásky na čele, je fakt, že dosiaľ nepadlo zo strany automobilky žiadne oficiálne slovo ohľadom možného nástupcu. V súčasnosti to teda vyzerá na scenár, kde výroba AMG GT čoskoro skončí, avšak bez priameho nasledovníka. Porsche 911 by tak prišlo o veľkého konkurenta a záujemcom o tento superšport by tak ostali len oči pre plač.

Áno, niekto môže namietať, že predsa v ponuke ostáva nová trieda SL AMG. To je však k dispozícii len ako kabriolet s plátennou strechou, čo nemusí byť každému po chuti. Niektorí neuspokojení záujemcovia o AMG GT po ňom siahnu, no SL určite nemôžeme brať ako plnohodnotnú náhradu. Ešte sa ako reálna javí možnosť, že nástupca model GT predsa len príde, ale s istým časovým oneskorením a nejakou formou elektrifikácie. Ako to však reálne bude, nám časom prezradí asi len samotná automobilka. 

Zdroj: motor.es