Dacia robí vrásky na čelách konkurentov už pekne dlhý čas a ako sa ukazuje, tak skoro sa to neskončí. Aj po rokoch produkcie sa drží svojej pôvodnej filozofie a ponúka „veľa muziky za málo peňazí“. Dôkazom je aj nový cenník Dacie Duster 2022.

Za najlacnejšiu LPG verziu si Dacia pýta 13 090 eur. Konštruktéri jej zväčšili nádrž na LPG, spolu s benzínom si tak na jej palube veziete takmer 100 l paliva (50 + 48,8 l). Na toto dnes nemá odpoveď žiadny z konkurentov.

Rumunská všehochuť

Je až zázrak, aký široký záber ponuka Dacie Duster zahŕňa. V dnešnej dobe vystresovanej protiemisnou politikou prichádza s benzínovými troj, aj štvorvalcami, s naftovým turbodieselom, aj s motorom továrensky upraveným na spaľovanie LPG. K dispozícii sú pritom verzie s manuálnou aj „automatickou“ prevodovkou, ako aj s pohonom len predných alebo všetkých štyroch kolies. Cenové rozpätie má rozsah od 10 790 eur za totálny trojvalcový základ na oceľových diskoch, bez deleného zadného operadla, klimatizácie, či výškovo nastaviteľného sedadla vodiča, až po 19 340 eur za nafatovú „štvorkolku“.

Cenník - Dacia Duster 2022

Rozsah výbavových línií Dacie Duster

Aj do terénu

Pre Daciu je príznačné, že nezabúda ani na zákazníkov využívajúcich auto v skutočnom teréne. Už prvá generácia tohto modelu totiž ukázala, že sa terénu nebojí a obstojne znáša aj dlhodobé týranie na prašných a lesných cestách. Okrem štandardného pohonu všetkých kolies (pomocou medzinápravovej spojky) tak výrobca doplnil aj cenník príplatkového príslušenstva o veci ako poctivejšia ochrana motora zospodu (92,90 eur), či ochrana zadného diferenciálu (62,90 eur).

Objednávky na nový Duster odštartovalo slovenské zastúpenie Dacie na konci júla 2021.